Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România în Fed Cup 2020 | Halep & Co vor lupta pentru trofeu şi anul viitor! Suntem deja în sferturi. Cu cine putem juca şi când sunt programate meciurile

România în Fed Cup 2020 | Halep & Co vor lupta pentru trofeu şi anul viitor! Suntem deja în sferturi. Cu cine putem juca şi când sunt programate meciurile

Tenis

Comentarii

România a ratat calificarea în finala Fed Cup, după eşecul suferit în faţa Franţei. Pentru fetele pregătite de Florin Segărceanu, anul acesta s-a încheiat. Echipa se va reuni de-abia în luna februarie a anului viitor, când va evolua în sferturile competiţiei.

Echipa de Fed Cup a României va fi nevoită să o ia de la capăt în drumul spre prima finală de Fed Cup din istorie. Halep şi colegele ei vor reveni sub tricolor în luna februarie a anului 2020, când vor juca în primul tur al Grupei Mondiale. Vestea bună e că nu va mai trebui să disputăm un meci de baraj.

România, în Grupa Mondială Fed Cup 2020

România a coborât o poziţie în clasamentul Cupei Federaţiei, până pe locul 6, cu 7.562,5 de puncte, şi nu va fi cap de serie la tragerea la sorţi a partidelor din sferturile de finală ale Grupei Mondiale I, ediţia 2020.

Româncele ar putea da piept în primul tur cu Cehia (locul I, 28.835 de puncte), SUA (locul 2, 22.160 de puncte), Franţa (locul 3, 17.100 puncte) sau cu Australia (locul 4, 14.160 de puncte).



În urna a doua se vor afla România, Belarus (locul 5, 11.880), Germania (locul 7, 6.822,5) şi Spania (locul 8, 5.532,5).

Această situaţie este valabilă dacă ITF va păstra formatul actual al FedCup şi pentru anul viitor, însă federaţia internaţională studiază posibilitatea de revizui şi această competiţie, cum a făcut cu Cupa Davis.
 

Când se joacă meciurile din FED CUP 2020

Dacă formatul va fi menţinut, meciurile din sferturile de finală ale ediţiei 2020 vor avea loc la începutul lunii februarie.

În acest caz, Programul FED Cup din 2020 va fi unul similar cu cel din acest an. Astfel, echipa României de Fed Cup nu va mai avea programat niciun meci în acest an, fiind calificată direct în sferturile ediţiei viitoare.

Confruntările se vor juca după cum urmează:

  • Sferturi FED CUP 2020 Grupa Mondială: 8,9 februarie 2020;
  • Semifinale FED CUP 2020 Grupa Mondială: 18, 19 aprilie 2020;
  • Finala FED CUP 2020 Grupa Mondială: 7,8 noiembrie 2020;

Echipele care au câştigat barajul de menţinere în Grupa Mondială FED Cup

Cehia, echipa pe care România a învins-o anul acesta în sferturile de finală, a câştigat categoric meciul împotriva Canadei, scor 4-0, şi astfel a rămas în Grupa Mondială a competiţiei.

Şi Germania s-a impus în duelul din Letonia, pe care l-a câştigat cu 3-1. 

A fost un week-end perfect şi pentru Spania, care a revenit în Grupa Mondială, după succesul obţinut cu Belgia, scor 3-2. Carla Suarez Navarro a fost pionul principal al echipei, cu două victorii la simplu şi una la dublu, alături de Muguruza.  

În elita tenisului se menţine şi SUA: americancele au câştigat cu 3-2 duelul cu Elveţia. 

Câştigătoarea Fed Cup din acest an se va decide în luna noiembrie, când Australia şi Franţa îşi vor disputa trofeul. 

Afla mai multe despre: fed cupromaniafebruarie 2020 

viewscnt
Articole similare