Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România - Insulele Feroe 4-1. Ardealul la putere! Keşeru a înscris o dublă, Puşcaş a marcat un gol superb. Oaspeţii au punctat din penalty

România - Insulele Feroe 4-1. Ardealul la putere! Keşeru a înscris o dublă, Puşcaş a marcat un gol superb. Oaspeţii au punctat din penaltygalerie foto

Echipa națională

Comentarii

România a câştigat primul meci din campania de calificare pentru Campionatul European din 2020, 4-1, cu Insulele Feroe, într-un meci disputat pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" din Cluj.

Naţionala României a câştigat cel de-al doilea meci din preliminariile Euro 2020. Tricolorii nu şi-au creat nicio ocazie în primele 25 de minute. Apoi, au rezolvat confruntarea în decurs de şase minute. Deac a deschis scorul pe stadionul echipei sale de club. Apoi, Keşeru a reuşit dubla şi a ajuns la cota trei în aceste preliminarii. Până la meciul cu Suedia, atacantul lui Ludogoreţ marcase doar de patru ori pentru naţională.

Ianis Hagi a fost introdus la pauză şi a avut şansa primului său gol sub tricolor. A ratat însă cu poarta goală. Puşcaş a închis tabela la 4 la 1 cu cel mai frumos gol al meciului.


România - Feroe 4-1
Au marcat: Deac 26', Keşeru 29', 32', Puşcaş 63' / Davidsen pen. 40' 

ECHIPELE DE START

ROMÂNIA: Tătăruşanu - Benzar, Moţi, Grigore, Bancu - Marin, Stanciu - Deac, Keşeru, Chipciu - Puşcaş
Rezerve: Pantilimon, Niţă, Nedelcearu, Băluţă, Manea, Hagi, Cicâldău, Anton, Ivan, Nistor, Săpunaru, Man
Selecţioner: Cosmin Contra

FEROE: Nielsen - Rolantsson, Gregersen, Faero, Davidsen - Bartalsstovu, Hendriksson, Vatnsdal, Joensen - Hansson - Olsen
Rezerve: Gestsson, Hansen, Egilsson, Wardum, Vatnhamar, Baldvinsson, Frederiksberg, Thomsen
Selecţioner: Lars Olsen

Final de meci. 

Min. 90: Partida va fi prelungită cu cel puţin trei minute. 

Min. 77: Ultima schimbare făcută de Cosmin Contra. A intrat Dennis Man în locul lui Nicolae Stanciu. 

Min. 69: A doua schimbare la noi. A ieşit Claudiu Keşeru, a intrat Alexandru Cicâldău. 

Min. 63: GOOOL România! Puşcaş trimite superb mingea la vinclu după o acţiune bună reuşită de Chipciu. 

Min. 61: Hagi este găsit liber în marginea careului, execută un voleu spectaculos, dar mingea este pe portarul feroez. 

Min. 54: Apără Tătăruşanu! Feroe a fost la un pas de a reduce diferenţa de pe tabelă. 

Min. 51: Ocazie imensă România! Puşcaş driblează excelent un fundaş şi trimite în careu, dar Ianis Hagi ratează singur cu portarul. 

Prima schimbare pentru "tricolori". Iese Romario Benzar, intră Ianis Hagi. Chipciu va fi fundaş dreapta. 

Final de repriză. 

Min. 45: Prima repriză va fi prelungită cu cel puţin trei minute. 

Min. 40: GOOOL Feroe! Davidsen înscrie din lovitură de pedeapsă. 

Min. 39: Penalty pentru Insulele Feroe! Moţi vede şi cartonaşul galben după faultul făcut în careu. 

Min. 33: GOOOL România! Keşeru reuşeşte "dubla" după un assist al lui Dragoş Grigore. 

Min. 29: GOOOL România! Înscrie şi Claudiu Keşeru, după o bâlbâială în careul oaspeţilor. 

Min. 26: GOOOL România! Ciprian Deac deschide scorul după o centrare cu exteriorul a lui Stanciu şi o deviere a lui Keşeru. 

Min. 20: După 20 de minute, niciun şut nu s-a dat pe poartă. 

Min. 14: Prima acţiune periculoasă a României. Stanciu a intrat în careu şi a centrat, dar mingea nu a găsit niciun "tricolor". 

A început meciul. 


UPDATE 19:40 | În cele din urmă, Cosmin Contra s-a decis asupra echipei de start. Selecţionerul avea o dilemă în apărare, dacă să înceapă cu Săpunaru sau cu Moţi. Până la urmă, a optat pentru fundaşul lui Ludogoreţ:

ROMÂNIA: Tătăruşanu - Benzar, Moţi, Grigore, Bancu - Marin, Stanciu - Deac, Keşeru, Chipciu - Puşcaş

Cu doar câteva minute înainte de startul partidei, suporterii au făcut atmosferă în afara stadionului. 

UPDATE 19:30 | Vestiarul este pregătit pentru "tricolori"

UPDATE 14:00 | Jucătorii naţionalei au ieşit la plimbare în jurul hotelului, în cartierul "Bună Ziua", din Cluj.

UPDATE 13:15 | Telekom Sport a aflat echipa de start a tricolorilor: EXCLUSIV | Avem echipa de start a naţionalei pentru meciul cu Insulele Feroe. Un titular îi dă bătăi de cap lui Contra. Cine ar putea să-i ia locul

UPDATE 13:00 | Jucătorii lui Contra şi-au ales numerele cu care vor evolua în această seară.

UPDATE 12:00 | Aproximativ 12 mii de bilete s-au vândut pentru meciul de la Cluj. Stadionul CFR-ului are o capacitate de 23 de mii de locuri.

UPDATE 11:30 | La şedinţa tehnică din această dimineaţă s-au stabilit culorile în care vor evolua cele două echipe în partida din această seară.


Echipa naţională a României joacă al doilea meci din preliminariile pentru Euro 2020. Pe arena campioanei CFR Cluj, tricolorii lui Cosmin Contra vor juca împotriva reprezentativei Insulelor Feroe. Aşa cum era de aşteptat, România a câştigat toate partidele directe disputate până acum împotriva viitoarea sale adversare.

Intereasant este că tricolorii n-au primit gol în cele şase partide jucate împotriva Insulelor Feroe. Ultimele două meciuri directe au avut loc chiar în urmă cu patru ani. În martie 2015, România s-a impus la limită, scor 1-0, graţie golului marcat de Keşeru în meciul disputat la Ploieşti, apoi, şapte luni mai târziu, a reuşit să câştige la scor de neprezentare partida din deplasare. În urma acestui rezultat, naţionala pregătită atunci de Anghel Iordănescu a obţinut calificarea la Campionatul European găzduit de Franţa în 2016.

România - Insulele Feroe, LIVE TEXT pe telekomsport.ro

După un an 2018 aproape perfect, în care n-a pierdut niciun meci, România a început cu stângul preliminariile pentru Euro 2020. Tricolorii au avut parte de o prima repriză de coşmar pe terenul Suediei şi au intrat la cabine conduşi cu două goluri. Apoi, în partea a doua, naţionala lui Contra şi-a mai revenit, însă golul lui Keşeru n-a fost de ajuns pentru a scoate măcar o remiză la Stockholm. Suedia s-a impus cu 2-1 şi a luat o opţiune serioasă în lupta pentru calificare. De altfel, aceasta a fost şi prima înfrângere suferită de România într-un meci oficial cu Contra pe banca tehnică.

De partea cealaltă, reprezentativa Insulelor Feroe are un parcurs îngrozitor. Are şase meciuri consecutive fără victorie, iar în prima etapă a preliminariilor pentru Euro 2020 a cedat, scor 1-2, în deplasarea din Malta.

Contra şi Deac avertizează

"Eu cred că ceea ce s-a întâmplat în Malta a fost poate o zi mai slabă prinsă de echipa din Insulele Feroe. Din ce am analizat eu, e o echipă bine aşezată în teren. Din punct de vedere tactic, în deplasările cu echipele mai bune din Europa, joacă un sistem cu cinci fundaşi, patru mijlocaşi şi un singur atacant, încearcă să se închidă cât mai bine, să închidă bine culoarele, să joace mult pe contraatac. Se bazează foarte mult pe fazele fixe, când au asemenea faze, sunt foarte periculoşi, au jucători foarte înalţi şi masivi. Dar cred că până la urmă trebuie să fim atenţi, nu mai există echipă mică în Europa în momentul de faţă şi fiecare meci trebuie să îl tratăm cu cea mai mare seriozitate" , a spus Cosmin Contra.

"Ei nu sunt amatori aşa cum crede lumea, iar dacă nu vom trata meciul aşa cum trebuie, vom avea o partidă foarte grea. Important e să obţinem cele trei puncte, e clar că ne dorim să marcăm cât mai multe, dar cel mai important este jocul echipei şi să avem o atitudine foarte bună. Eu cred că am trecut peste înfrângerea cu Suedia, pentru că jocul din a doua repriză a demonstrat că echipa României este foarte valoroasă şi că se poate bate cu oricine. Mi-ar plăcea foarte mult ca stadionul să fie plin, pentru că nu în fiecare zi joacă echipa naţională la Cluj" , a declarat Ciprian Deac.

Lotul pentru meciul cu Insulele Feroe este următorul:

Portari: Ciprian Tătăruşanu (FC Nantes, 57/0), Costel Pantilimon (Nottingham Forest, 27/0), Florin Niţă (Sparta Praga, 2/0)

Fundaşi: Cristian Manea (CFR Cluj, 7/1), Romario Benzar (FCSB, 14/0), Cristian Săpunaru (Kayserispor, 33/0), Ionuţ Nedelcearu (FC Ufa, 3/0), Dragoş Grigore (Ludogoreţ, 33/0), Cosmin Moţi (Ludogoreţ, 14/0), Nicuşor Bancu (U Craiova 1948 CS, 7/0)

Mijlocaşi: Tudor Băluţă (FC Viitorul, 3/0), Răzvan Marin (Standard Liege, 14/1), Paul Anton (Krylia Sovetov, 8/0), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS, 3/0), Alexandru Chipciu (Sparta Praga, 40/5), Nicolae Stanciu (Al-Ahli, 28/10), Ianis Hagi (FC Viitorul, 1/0), Alexandru Mitriţă (New York City FC, 6/0), Dennis Man (FCSB, 2/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 18/3), Dan Nistor (Dinamo, 1/0)

Atacanţi: George Puşcaş (Palermo, 4/1), Claudiu Keşeru (Ludogoreţ, 29/7), Andrei Ivan (Rapid Viena, 6/0)

Programul grupei F:

23 martie 2019: Malta – Feroe 2-1, Suedia – România 2-1, Spania – Norvegia 2-1
26 martie 2019: Malta – Spania, Norvegia – Suedia, România – Feroe (ora 21:45)
7 iunie 2019: Feroe – Spania, Norvegia – România, Suedia – Malta (ora 21:45)
10 iunie 2019: Feroe – Norvegia, Malta – România, Spania – Suedia (ora 21:45)
5 septembrie 2019: Feroe – Suedia, Norvegia – Malta, România – Spania (ora 21:45)
8 septembrie 2019: Spania – Feroe (ora 16:00), România – Malta (ora 19:00), Suedia – Norvegia (ora 21:45)
12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00), Malta – Suedia, Norvegia – Spania (ora 21:45)
15 octombrie 2019: Feroe – Malta, România – Norvegia, Suedia – Spania (ora 21:45)
15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta (ora 21:45)
18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (ora 21:45)

 Galerie foto

Afla mai multe despre: romaniaechipa nationalacontraeuro 

viewscnt
Articole similare