Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România - Irlanda de Nord 1-1. Naţionala a controlat clar meciul, dar a fost pedepsită la o fază fixă

România - Irlanda de Nord 1-1. Naţionala a controlat clar meciul, dar a fost pedepsită la o fază fixăgalerie foto
Comentarii

Irlanda de Nord a remizat pe terenul României la debutul lui Mirel Rădoi. Echipa noastră naţională a controlat clar meciul, dar a fost egalată pe final,în urma unei faze fixe

Mirel Rădoi, 39 de ani, a debutat la această partidă ca selecţioner al României. Totodată, acesta a fost primul meci al primei reprezentative după ce fotbalul a fost întreupt în martie din cauza pandemiei de coronavirus.

România a dominat clar, dar a fost pedepsită pe final

România a controlat clar partida contra nord-irlandezilor, dar "tricolorii" s-au jucat cu ocaziie. Un meci care părea clar câştigat s-a schimbat în minutul 88, când Lafferty l-a dominat pe Toşca la o fază fixă şi a recentrat pentru Whyte, care a restabilit egalitatea. A fost practic singura fază în care Irlanda de Nord a fost periculoasă la poarta României, iar băieţii lui Baraclough i-au pedepsit pe "tricolori".

Naţionala lui Râdoi a arătat bine, pe un teren rău. Cu Alibec şi Puşcaş în ofensiva, cu Cicâldău în rol de "număr 5", România a fost echipa mult mai ofensivă.

72% a fost posesia după primele 45 de minute, controlate autoritar de naţionala tricoloră. Puşcaş deschisese scorul în minutul 25, iar ulterior, Alibec, din nou Puşcaş, Bancu sau Stanciu nu au reuşit să marcheze din situaţii foarte bune de gol.

S-a terminat 1-1 la Bucureşti între România şi Irlanda de Nord, iar tricolorii se pregătesc acum de un meci foarte greu contra Austriei. 

 Selecţionata Austriei a învins, vineri, în deplasare, cu scorul de 2-1, reprezentativa Norvegiei, în Divizia B, Grupa 1, din Liga Naţiunilor, din care face parte şi România.Pentru austrieci au marcat Gregoritsch '35 şi Sabitzer '54 (penalti), în timp ce golul norvegienilor a fost înscris de Haaland, în minutul 66. Luni, 7 septembrie, au loc meciurile: Austria – România, Irlanda de Nord – Norvegia (ora 21:45)


LIVE | ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD 1-1 (Puşcaş 25 / Whyte 86)

 ECHIPELE DE START

  • România: Tătăruşanu - Hanca, Chiricheş, Toşca, Bancu -  Cicâldău, Ianis Hagi, Stanciu, Alex Maxim - Puşcaş, D. Alibec
  • Irlanda de Nord: Peacock-Farell - McNair, Cathcart, Ballard - Dallas, S. Davis, C. Evans, Lewis - Magennis, Saville - Washington

Min 95. Ultima şansă de gol pentru tricolori: Nedelcearu, Puşcaş si Maxim nu reuşesc să marcheze.

Min 90. S-au arătat şase minute de prelungire de la margine

Min 88. Bară România! Peacock Farell respinge în bară mingea expediată de Alibec

Min 87. Gol Irlanda de Nord! Oaspeţii egalează prin Kevin Whyte în urma unei faze fixe

Min 86. Ultima schimbare pentru naţionala noastră. Intra Nedelcearu în locul lui Hanca

Min 85. Ocazie bună pentru oaspeţi. Lafertty nu ajunge la întâlnirea cu mingea, după un şut din flancul drept expediat de Saville

Min 79. Ocazie mare pentru tricolori! Acţiune de contraatac a României, Puşcaş trage tare, dar Peacock respinge

Min 74. A doua schimbare pentru naţionala României. Dan Nistor îl înlocuieşte pe Alex Cicâldău

Min 73. Bară România! Bancu centrează din flancul stâng, Evans respinge din faţa lui Stanciu şi trimite  in bara porţii echipei sale.

Min 67. Stanciu!! Mijlocaşul României întoarce un adversar şi trage la colţul lung, dar Peacock Farell respinge.

Min 63. Pasă greşită la construcţie a nord-irlandezilor, balonul ajunge la Alibec care trage cu stângul, însă Peacock-Farell reţine

Min 62. Intercepţie a lui Hanca în faţa lui Lewis, şutul său trece însă peste poartă

Min 57. Acţiune a tricolorilor în flancul stâng. Alibec găseşte o pasă cu călcâiul pentru Bancu, care încearcă să ajungă la minge. Reuşeşte, dar şutul său trece paralel cu poarta nord-irlandezilor

Min 55. Prima schimbare în naţionala noastră. Avertizat în prima repriză, Ianis Hagi este înlocuit de Alexandru Creţu

Min 53. Ce ocazie, România!! Cicâldău centrează excelent din stânga, Puşcaş se înalţă şi trimite cu capul, dar Peacock-Farell scoate in extremis!

Min 46. S-a reluat partida dintre România şi Irlanda de Nord

Pauză: Conducem cu 1-0

Min 45. Control clar asupra partidei din partea selecţionatei României. Un singur minut de prelungire se arată de la margine.

Min 38. Irlanda de Nord rămâne în zece oameni după eliminarea lui Magennis

Min 33. Fază fixă pentru România. Bate Maxim, mingea ajunge la Denis Alibec, care trage spre poarta adversă. E pericol la poarta lui Peacock-Farell, dar Catchart îl îndepărtează

Min 30. România a marcat primul gol, dar Rădoi face semne jucătorilor săi să rămână sus, în terenul advers. 

Min 25. GOOOOOOL România!!! Fază fixă executată de Ianis, mingea ajunge la Stanciu care trage bine, Farell respinge, iar Chiricheş trimite spre Puşcaş care marchează primul gol din era Mirel Rădoi

Min 15. România are mobilitate. Cei doi atacanţi, Puşcaş şi Alibec aleargă mult, iar linia de mijloc a tricolorilor cauta mereu posesia. Din păcate, terenul pune probleme serioase echipei noastre, care pare mult mai tehnică decât adversara

Min 10. Primele zece minute par de tatonare. Nu s-au consemnat ocazii importante la cele două porţi.

Min 4. Magennis îl încearcă pe Tătăruşanu, portarul nostru nu are nicio problema

Min 1. A început meciul. 


EXCLUSIV: Aşa arată echipa de start aleasă de Mirel Rădoi:

România (4-4-2-romb): Tătăruşanu - Hanca, Chiricheş, Toşca, Bancu -  Cicâldău, Ianis Hagi, Stanciu, Alex Maxim - Puşcaş, D. Alibec


UPDATE | "Tricolorii vor fi în galben împotriva primului adversar din Liga Naţiunilor! Ne va lipsi galbenul din tribune, dar inimile voastre ne vor susţine, o ştim prea bine, de oriunde aţi fi!" , se arată pe site-ul oficial al FRF.


UPDATE 12:00 | Acoperişul Arenei Naţionale va fi tras la meciul naţionalei cu Irlanda de Nord, conform deciziei luate în şedinţa tehnică desfăşurată vineri, informează frf.ro.

Având în vedere condiţiile meteo şi din dorinţa de a proteja suprafaţa de joc pentru partida de la 21:45, delegatul UEFA al meciului cu Irlanda de Nord a decis ca acoperişul Arenei Naţionale să fie tras imediat. Şi va rămâne aşa inclusiv pe durata celor 90 de minute de joc.


UPDATE 11:00 | Din informaţiile Telekom Sport, terenul de pe Arena Naţională, unde se va juca partida din această seară, este inundat. În Bucureşti, a plouat serios în ultimele 12 ore, iar acoperişul stadionului n-a fost tras. Abia în dimineaţa meciului, în jurul orei 11:00, oficialii au reuşit să tragă acoperişul, iar acum organizatorii fac toate eforturile pentru ca meciul România - Irlanda de Nord să se dispute în cele mai bune condiţii.


UPDATE 08:00 | Tricolorii şi-au ales numerele de pe tricouri pentru următoarele două meciuri. Alexandru Maxim va fi noul "decar" sub comanda lui Mirel Rădoi.

1. Florin Niţă ● 2. Alexandru Creţu ● 3. Alin Toşca ● 4. Sergiu Hanca ● 5. Ionuţ Nedelcearu ● 6. Vlad Chiricheş ● 7. Denis Alibec ● 8. Dan Nistor ● 9. George Puşcaş ● 10. Alexandru Maxim ● 11. Nicuşor Bancu ● 12. Ciprian Tătăruşanu ● 13. Florin Ştefan ● 14. Ianis Hagi ● 15. Andrei Burcă ● 16. David Lazar ● 17. Ciprian Deac ● 18. Florinel Coman ● 19. Gabriel Iancu ● 20. Sergiu Buş ● 21. Dragoş Grigore ● 22. Alexandru Cicâldău ● 23. Nicolae Stanciu


România - Irlanda de Nord, vineri, de la 21:45, în Liga Naţiunilor, pe Telekomsport.ro

Debutul lui Mirel Rădoi pe banca naţionalei României va putea fi urmărit pe Telekomsport.ro. Tricolorii iau startul în noua ediţie a Ligii Naţiunilor, competiţie care ne-a adus în ipostaza de a juca "barajul" cu Islanda şi, ulterior, încă un meci cu Bulgaria sau Ungaria, pentru calificarea la Campionatul European 2020. 

Echipa probabilă a României din meciul cu Irlanda de Nord: Tătăruşanu - Burcă, Chiricheş, Toşca, Bancu - Cicâldău, Stanciu - Deac, I. Hagi, Maxim - Puşcaş

Mirel Rădoi a fost nevoit să aştepte aproape un an pentru a debuta. Numit în noiembrie 2019, în locul lui Cosmin Contra, fostul mijlocaş ar fi trebuit să antreneze pentru prima dată în partida cu Islanda, dar pandemia i-a dat planurile peste cap. 

Ultima dată, România s-a întâlnit cu Irlanda de Nord în preliminariile EURO 2016, atunci când tricolorii au remizat în deplasare, scor 0-0, şi au câştigat cu 2-0 pe Arena Naţională. La finalul acelei campanii, naţionala mergea cu Anghel Iordănescu pe banca tehnică la turneul final din Franţa. 

  • România se află în Liga B din Liga Naţiunilor, grupa 1, alături de Austria, Irlanda de Nord şi Norvegia. 

Ce a transmis Mirel Rădoi înaintea dublei cu Irlanda de Nord şi Austria

"Sunt emoţii pozitive. Abia aştept să încep să lucrez cu băieţii. Pe unii îi ştiu de când activam, pe unii i-am antrenat la FCSB, pe alţii la naţionala de tineret şi abia aştept să lucrăm ca împreună. Avem în minte un căpitan, dar nu e un singur nume, pentru că nu ştim exact cine va evolua de la început şi va trebui să avem un grup de jucători care vor fi şi căpitanii de echipă.  

(n.r. - O să dormiţi înainte de primul meci de la naţională?) Nu, nu o făceam nici la tineret, nu o făceam nici când am fost la FCSB, aşa că nu cred că o voi face nici acum. 

Nu vreau să mai văd jucători timoraţi, vreau să văd jucători cu personalitate. În momentul în care arbitrul a fluierat startul partidei să văd jucători care chiar au plăcerea de a juca. Să nu uite că aici nu suntem pentru nicio echipă, aici suntem pentru trei culori, pentru o naţie întreagă şi fiecare trebuie să înţeleagă că părticica lui va face fericiţi 20 şi ceva de milioane de români", a declarat selecţionerul Mirel Rădoi înaintea partidei cu Irlanda de Nord. 

Lotul naţionalei anunţat de Mirel Rădoi

  • Portari: Ciprian Tătăruşanu (Lyon, 67/0), Florin Niţă (Sparta Praga, 2/0), David Lazar (Astra, 0/0)
  • Fundaşi: Ionuţ Nedelcearu (FC Ufa, 9/0), Vlad Chiricheş (Sassuolo, 57/0), Alin Toşca (Gaziantep FK, 18/0), Dragoş Grigore (Ludogorets, 37/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 0/0), Sergiu Hanca (KS Cracovia, 4/0), Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova, 13/0), Florin Ştefan (Sepsi OSK, 1/0)
  • Mijlocaşi: Alexandru Creţu (NK Maribor, 0/0), Dan Nistor (Universitatea Craiova, 3/0), Alexandru Maxim (Gaziantep FK, 37/3), Nicolae Stanciu (Slavia Praga, 37/10), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 6/0), Ianis Hagi (Rangers, 10/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 23/4)
  • Atacanţi: Gabriel Iancu (FC Viitorul, 0/0), Florinel Coman (FCSB, 3/0), Denis Alibec (Astra, 10/1), George Puşcaş (Reading, 14/6), Sergiu Buş (FCSB, 0/0)

Alţi 6 fotbalişti se află pe lista de rezervă, staff-ul echipei naţionale urmând a apela la aceştia în cazul apariţiei vreunei indisponibilităţi: Cristian Bălgrădean (CFR Cluj, 0/0), Valentin Creţu (FCSB, 0/0), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 7/0), Deian Sorescu (Dinamo, 0/0), Marius Constantin (Universitatea Craiova, 4/0), Mihai Bordeianu (CFR Cluj, 2/0).

Lotul cu care Irlanda de Nord vine în România

  • Portari: Michael McGovern (Norwich City), Bailey Peacock-Farrell (Burnley), Trevor Carson (Motherwell)
  • Fundaşi: Jonny Evans (Leicester), Craig Cathcart (Watford), Stuart Dallas (Leeds United), Shane Ferguson (Millwall), Conor McLaughlin (Sunderland), Jamal Lewis (Norwich City), Michael Smith (Hearts), Tom Flanagan (Sunderland)
  • Mijlocaşi: Steven Davis (Rangers), Niall McGinn (Aberdeen), Corry Evans (Blackburn), Paddy McNair (Middlesbrough), George Saville (Middlesbrough), Gavin Whyte (Cardiff City), Jordan Jones (Rangers), Matthew Kennedy (Aberdeen), Joel Cooper (Oxford United)
  • Atacanţi: Kyle Lafferty (Reggina), Josh Magennis (Hull City), Conor Washington (Charlton), Liam Boyce (Hearts), Shayne Lavery (Linfield)

Programul complet din Liga Naţiunilor

  • Vineri, 4 septembrie: Norvegia – Austria, România – Irlanda de Nord (21:45)
  • Luni, 7 septembrie: Austria – România, Irlanda de Nord – Norvegia (21:45)
  • Duminică, 11 octombrie: Norvegia – România (19:00), Irlanda de Nord – Austria (21:45)
  • Miercuri, 14 octombrie: Norvegia – Irlanda de Nord, România – Austria (21:45)
  • Duminică, 15 noiembrie: Austria – Irlanda de Nord, România – Norvegia (21:45)
  • Miercuri, 18 noiembrie: Irlanda de Nord – România, Austria – Norvegia (21:45)

Afla mai multe despre: romania irlanda de nordromanianationala romanieinationalamirel radoiliga natiunilorromania irlanda de nord liga natiunilor 

viewscnt
Articole similare