Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România-Kazahstan 3-1 | O ”guriţă” de speranţă cu Budescu în formă maximă

România-Kazahstan 3-1 | O ”guriţă” de speranţă cu Budescu în formă maximăgalerie foto
Comentarii

România a câştigat fără emoţii meciul cu Kazahstan, scor 3-1, iar Cosmin Contra a debutat cu dreptul pe banca echipei naţionale! ”Dubla” lui Budescu şi reuşita lui Keşeru au liniştit apele la Ploieşti. Pe final, doar relaxarea ne-a stricat scorul de neprezentare

Naţionala a părăsit mai greu influenţa lui Christoph Daum şi a intrat destul de timid în epoca lui Cosmin Contra. După jumătate de oră, Kazahstanul a fost echipa mai periculoasă, dar ”tricolorii” s-au trezit la timp şi au corectat rapid începutul dezamăgitor de la Ploieşti.

La el acasă, Constantin Budescu inventează primul gol după o fază în care a ridiculizat doi apărători ai oaspeţilor. Ca bonus, portarul kazahilor a fost de-al nostru, iar OZN-ul îşi modifica pentru prima dată tabela în minutul 33.

După doar cinci minute, acelaşi Budescu scoate o lovitură de la unsprezece metri, după ce începe să croşeteze prin defensiva adversă. De la punctul cu var, deşi Andone s-a arătat interesat, tot Budescu a bătut. A înscris de două ori, dar doar din a doua încercare s-a pus. La prima, arbitrul consideră că românii au fost prea grăbiţi şi au intrat în suprafaţa de pedeapsă. Vă vine să credeţi că Daum l-a ignorat complet?

În repriza a doua e linişte până în minutul 73, atunci când Keşeru punctează pentru 3-0, după o pauză decisivă a lui Chipciu. Ratăm şanse bune de 4-0, dar totuşi vine şi al patrulea gol la Ploieşti.

O nesincronizare între Benzar şi Chiricheş, iar minutul 83 soseşte cu golul de onoare al celor din Kazahstan. Turysbek îl învinge, cu mult noroc, pe Tătăruşanu şi îi deranjează debutul fără eroare lui Contra.

FINAL | ROMÂNIA-KAZAHSTAN 3-1

Min. 90+3: Fluier final.

Min. 84: Şansă bună pentru România! Şutul lui Cristi Ganea, din lovitură liberă, e respins greşit de portarul kazahilor

Min. 82: GOL KAZAHSTAN! A înscris Turysbek, după o greşeală în defensiva noastră

Min. 79: Ultima schimbare pentru România! Intră Alexandru Ioniţă şi iese Budescu

Min. 73: GOOOOL ROMÂNIA! Claudiu Keşeru înscrie cu un şut la colţul lung, după o pasă excelentă a lui Chipciu

Min. 72: Acţiune frumoasă a lui Cristi Ganea, dar şutul fundaşului este blocat de un adversar

Min. 72: Cartonaş galben primit de Benzar

Min. 70: A doua schimbare pentru România! Intră Hoban şi iese Pintilii

Min. 67: Ocazie bună a oaspeţilor, dar Tătăruşanu se plasează bine şi reţine.

Min. 66: Prima schimbare a lui Contra: Intră Keşeru şi iese Andone

Min. 64: Chipciu a primit cartonaş galben şi este suspendat pentru meciul cu Danemarca

Min. 57: Andone îl serveşte ideal pe Chipciu, dar preluarea mijlocaşului e dezamăgitoare şi ratăm o şansă bună

Min. 54: Execuţie spectaculoasă a lui Grozav, dar ”foarfeca” decarului trece mult peste poartă

Min. 53: Cartonaş galben pentru Suyumbayev

Min. 48: Şut periculos expediat de Grozav! Mingea trece însă destul de departe

Min. 47: Emoţii pentru Tătăruşanu. Portarul nostru reţine în doi timpi

Min. 46: A început repriza secundă

Min. 45+1: Pauză la Ploieşti.

Min. 45: Un minut suplimentar pentru prima parte

Min. 45: Ocazie bună pentru oaspeţi! Mingea deviată de Chiricheş a fost la un pas să intre în poartă

Min. 44: Răzvan Marin ia o cursă pe cont propriu, dar şutul mijlocaşului  este prea slab pentru a pune probleme

Min. 38: GOOOOL ROMÂNIA! Budescu înscrie şi din a doua încercare şi România are 2-0

Min. 37: GOL ANULAT! Budescu face ”dubla”, dar golul e anulat. Jucătorii  au intrat în careu. Se repetă

Min. 36: PENALTY PENTRU ROMÂNIA! Budescu este faultat în careu

Min. 33: GOOOOL ROMÂNIA!!! Fază fantastică reuşită de Budescu! Gol după o gafă de portar

Min. 28: Andone, din cădere, trimite cu stângul peste poarta kazahilor.

Min. 25: Grozav şutează cu sete, din interiorul careului, dar mingea trece peste poartă

Min. 24: Mihai Pintilii primeşte cartonaşul galben, pentru un fault dur, din spate.

Min. 23: Maliy sare peste toţi apărătorii noştri, însă nu cadrează mingea şi e aut de poartă pentru România

Min. 22: O nouă şansă mare irosită de Chipciu! Liber, din careu, trimite cu capul pe lângă poartă

Min. 18: Ocazie imensă pentru România! Andone îl serveşte ideal pe Chipciu, dar mijlocaşul ratează incredibil!

Min. 15: Nurgaliyev profită de o eroare a lui Benzar, dar şutul său trece mult pe lângă poarta noastră

Min. 9: Kuat vede primul cartonaş galben, după o intrare dură asupra lui Grigore

Min. 5: Primul şut pe spaţiul porţii le aparţine oaspeţilor. Tătăruşanu e pe fază şi reţine

Min. 1: A început partida. România a avut lovitura de start

UPDATE | ora 21:20. VIDEO EXCLUSIV | Ce au făcut jucătorii României în autocar, înainte de meciul cu Kazahstan: ”Atmosfera e una veselă”

UPDATE | ora 21:00. Selymes a vorbit despre debutul lui Contra la naţională.

UPDATE | ora 20:30. S-au anunţat oficial echipele de start.

Echipa României e cea anunţată de www.telekomsport.ro:Tătăruşanu - Benzar, Dr. Grigore, Chiriches, Cr.Ganea - Pintilii, R. Marin - Chipciu, Budescu, Grozav - Fl.Andone.

Kazahstan: Pokatilov - Beysebekov, Maliy, Akhmetov, Dmitrenko, Suyumbayev - Kuat, Tagybergen, Darabayev, Nurgaliyev - Murtazayev

UPDATE | ora 19:30. Prima imagine din vestiarul echipei naţionale

UPDATEora 18:20. Suporterii sunt întâmpinaţi în tribunele stadionului din Ploieşti de un program de meci realizat special de FRF

UPDATE | ora 14:25. Adrian Popa şi Bogdan Stancu sunt cei mai buni marcatori ai naţionalei în această campanie, fiecare punctând de câte două ori. Întreaga noastră naţională a marcat mai puţine goluri decât Lewandowski, Ronaldo şi Lukaku.

UPDATE | ora 13:12. Kazahstan traversează o perioadă de coşmar. Nu a mai câştigat un meci oficial de aproape doi ani, iar ultimele şase jocuri le-a pierdut de fiecare dată. Mai mult, toate adversarele întâlnite în această perioadă i-au marcat minimum două goluri.

UPDATE | ora 12:20. Casele de pariuri anticipează un debut cu dreptul pentru Cosmin Contra. Avem o cotă de numai 1.25 la victorie, spre deosebire de adversara noastră, creditată cu 14.00. Un rezultat de egalitate primeşte cota 6.00

UPDATE | ora 10:55. Tricoul cu numărul 10 va fi purtat diseară de Gheorghe Grozav.

UPDATE | ora 10:07. Suporterii care şi-au achiziţionat bilete pentru acest joc trebuie să ştie că porţile stadionului din Ploieşti vor fi deschise începând cu ora 19:30. Dacă nu ai apucat încă să-ţi cumperi un bilet, încă o mai poţi face chiar de la stadion. Casele de bilete se deschid la ora 12:00.

UPDATE | ora 09:04. Antrenorul naţionalei s-a decis cu greu asupra primului 11. Contra, Grozav şi Budescu revin pe stadionul pe care au făcut performanţe. Contra a luat Cupa, Budescu a promovat cu Petrolul, iar Grozav a fost cel care a calificat clubul ploieştean pentru prima dată în istorie în ultimul tur preliminar din Europa League.

ROMÂNIA (4-2-3-1): Tătăruşanu - Benzar, Dr. Grigore, Chiriches, Cr.Ganea - Pintilii, R. Marin - Chipciu, Budescu, Grozav - Fl.Andone.

Romania-Kazahstan. UPDATE | ora 08:43. ”În mare măsura, totul este pregătit pentru meciul cu România. Mai am doar două sau trei posturi unde nu m-am decis, dar tactica este gata, nu venim să ne predăm încă de la început”, a spus selecţionerul celor din Kazahstan înaintea partidei.

Romania-Kazahstan. România nu mai are nicio şansă la calificare, meciul cu Kazahstan fiind unul de palmares... Totuşi, ”tricolorii” vor juca foarte serios acest meci, întrucât este primul cu Cosmin Contra la cârma echipei naţionale. În mod normal, ”Guriţă” ar trebui să debuteze cu o victorie, întrucât Kazahstan este cea mai modestă echipă a grupei, având un şir de şase înfrângeri la rând. Mai mult de atât, n-a bătut pe nimeni în aceste preliminarii. Ce-i drept, a realizat două remize importante: 0-0 cu România şi 2-2 cu Polonia.

Meciul cu Kazahstan se va juca pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploieşti. Cu două zile până la meci, s-au vândut 6.500 de bilet, capacitatea arenei fiind de 15.500 de locuri. Un bilet la peluze se vinde cu 15 lei, în timp ce la tribune este 40 de lei. Dacă vă doriţi un tichet la VIP, trebuie să scoateţi din buzunar 300 de lei. 

De la aceeaşi oră se joacă Muntenegru - Danemarca

Romania-Kazahstan. Meciul Muntenegru - Danemarca va decide în mare parte echipa care ajunge la baraj. Cine câştigă este în proporţie de 90 % calificată la play-off. Ambele echipe au acelaşi număr de puncte, 16, şi acelaşi golaveraj, +11! Asemănările nu se opresc aici. Ambele au o serie de trei victorii consecutive. Danemarca a reuşit o victorie extrem de importantă cu Polonia, scor 4-0, în timp ce Muntenegru a bătut România în tot acest timp.

Cosmin Contra, înainte de România - Kazahstan: "Un vis împlinit!"

"Am venit într-un moment greu la echipa naţională. Din păcate, antrenorul dinaintea mea n-a avut rezultate. Am găsit un grup bun. Am implementat nişte idei simple, pe care le-am transmis din inimă. Sper să se vadă o mică schimbare la echipă. N-am discutat cu Christoph Daum, doar cu secundul lui. 

Victor Piţurcă a fost antrenorul pe care l-am avut şi la tineret, şi la naţionala mare. Mi-a inspirat această dorinţă de a lupta şi de a da totul. Este o meserie total diferită. Sunt jucători care vin cu multe meciuri în picioare de la echipele de club. Avem nevoie de prospeţime. Vor fi ceva schimbări. E un vis împlinit, însă, când va începe primul meci, voi redeveni Cosmin Contra", a spus noul selecţioner.

Lotul României pentru meciurile cu Danemarca şi Kazahstan

Portari: Ciprian Tătăruşanu (Nantes, 46/0), Costel Pantilimon (Deportivo La Coruna, 25/0), Bogdan Lobonţ (AS Roma, 85/0), Florin Niţă (FCSB, 0/0)
Fundaşi: Romario Benzar (FCSB, 9/0), Sergiu Hanca (Dinamo, 3/0), Cosmin Moţi (Ludogorets, 11/0), Vlad Chiricheş (Napoli, 49/0), Dragoş Grigore (Al-Sailiya, 28/0), Mihai Bălaşa (FCSB, 0/0), Cristian Ganea (FC Viitorul, 2/0)

Mijlocaşi: Mihai Pintilii (FCSB, 37/1), Ovidiu Hoban (CFR Cluj, 27/1), Răzvan Marin (Standard, 8/1),Nicolae Stanciu (Anderlecht, 16/6), Alexandru Chipciu (Anderlecht, 30/4), Alexandru Băluţă (CSU Craiova, 3/1), Gheorghe Grozav (Karabukspor, 15/3), Nicuşor Bancu (CSU Craiova, 0/0), Constantin Budescu (FCSB, 4/2), Alexandru Ioniţă (Astra, 0/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 11/0)
Atacanţi: Florin Andone (Deportivo La Coruna, 17/1), Claudiu Keşeru (Ludogorets, 18/5), Bogdan Stancu (Bursaspor, 52/14)

 

Clasamentul grupei E:

 

Programul ultimelor două etape ale grupei E:

5 octombrie 2017: România-Kazahstan, Muntenegru-Danemarca, Armenia-Polonia

8 octombrie 2017: Danemarca- România, Kazahstan- Armenia, Polonia-Muntenegru

 Galerie foto

Afla mai multe despre: romania-kazahstanechipa nationalacosmin contra 

viewscnt
Articole similare