Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România – Kosovo, scor 88-83, în preliminariile CE2021 de baschet masculin

România – Kosovo, scor 88-83, în preliminariile CE2021 de baschet masculin

Baschet

Comentarii

Naţionala de baschet masculin a României a învins joi, la Oradea, reprezentativa Kosovo, scor 88-83 (35-35), în a doua partidă din grupa B, contând pentru faza secundă a precalificărilor Campionatului European din 2021.

Principalii marcatori ai partidei au fost Watson 19 puncte, Olah 15, pentru România, respectiv Shoshi 29 şi Berisha 24 puncte, pentru Kosovo.

Din lotul tricolor au absentat patru jucători de bază, accidentaţi - Vlad Moldoveanu, Bogdan Nicolescu, Emanuel Căţe şi Iulian Orbeanu.

În primul meci din grupa B, România a fost învinsă de Macedonia, cu scorul de 90-76.

După două etape, Macedonia are 4 puncte, România 3 şi Kosovo 2.

România va juca ultimele două partide din grupă cu Macedonia, pe teren propriu, în 21 februarie 2019, şi cu Kosovo, în deplasare, în 24 februarie.

În celelalte grupe din turul 2 se vor duela: Belarus, Danemarca, Suedia (A), Belgia, Portugalia, Islanda (C) şi Austria, Armenia, Marea Britanie (D).

Prima clasată va merge direct în faza principală a calificărilor, iar cele de pe locurile 2-3 vor mai avea o şansă în runda a treia a precalificărilor, din care tot prima clasată în fiecare grupă se va alătura în turul următor.

În calificările principale pentru Eurobasket vor fi angrenate 32 de echipe, care vor fi împărţite în opt grupe. Meciurile vor începe în noiembrie 2019.

La ediţia din 2017, România a participat la Eurobasket fără a mai disputa calificări, fiind gazda unei grupe, la Cluj-Napoca.

Afla mai multe despre: baschetromaniakosovo 

viewscnt
Articole similare