Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România, la un pas să fie depăşită de Liechtenstein în clasamentul coeficienţilor. Pe ce loc ruşinos suntem acum

România, la un pas să fie depăşită de Liechtenstein în clasamentul coeficienţilor. Pe ce loc ruşinos suntem acumgalerie foto

FCSB

Comentarii

România a căzut nouă poziţii în clasamentul coeficienţilor UEFA pe ultimele cinci sezoane şi este la un pas de a fi depăşită de Liechtenstein. Pentru stagiunea 2018/19, noi avem patru reprezentante în cupele europene, iar Liechtenstein una singură.

Problema este că împărţirea coeficientului se va face mereu la 4 în cazul nostru, chiar dacă una sau mai multe echipe vor părăsi competiţiile devreme. În schimb, cei din Liechtenstein vor supravieţui atât timp cât Vaduz, reprezentanta lor, se va afla în Europa League. Vaduz şi-a început bine aventura în această competiţie, obţinând o victorie mare pe teren propriu cu bulgarii de la Levski Sofia, scor 1-0, rezultat ce le permite să spere la calificare. 

România se află în acest moment sunt campionatele din Bulgaria, Norvegia şi Kazahstan. Topul este condus de Spania, care se află la mare distanţă de Anglia şi Italia. 

Există şi o veste bună: indiferent cât de mult vom cădea în acest clasament, vom continua să avem patru reprezentante în cupele europene: una în Liga Campionilor, iar celelalte trei în Europa League. Desigur, şansele să mai avem două reprezentante în preliminariile Ligii Campionilor în viitorul apropiat sunt minime, diferenţele faţă de naţiunile aflate în top 15 fiind greu de surmontat. 

Afla mai multe despre: romaniauefaliechtensteincupele europene 

viewscnt
Articole similare