Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România - Letonia, primul meci din grupa precalificărilor CM2023 de baschet masculin

România - Letonia, primul meci din grupa precalificărilor CM2023 de baschet masculin

Baschet

Comentarii

Naţionala de baschet masculin a României va debuta în 7 august, în grupa D a precalificărilor Cupei Mondiale din 2023, la Riga. FIBA a anunţat, joi, gazdele turneelor în fiecare grupă, iar tricolorii vor juca în Letonia.

Din grupa D mai face parte Belarus, iar programul României este: cu Letonia (în 7 şi 11 august), respectiv cu Belarus (în 9 şi 13 august).

Celelalte grupe vor fi găzduite de Portugalia (grupa C), Muntenegru (E) şi Macedonia de Nord (F).

După încheierea preliminariilor EuroBasket 2022, turneu final care a fost ratat de România, FIBA a anunţat lista echipelor europene care vor participa în faza a doua a precalificărilor World Cup 2023. Din cele 12 echipe, patru provin din faza inaugurală a precalificărilor World Cup, iar opt din preliminariile EuroBasket2022.

Acestea sunt: Belarus, Islanda, Portugalia, Slovacia (precalificări World Cup), respectiv Austria, Danemarca, Letonia, Muntenegru, Macedonia de Nord, România, Suedia, Elveţia (din grupele preliminarii EuroBasket 2022).

În faza a doua a precalificărilor mondiale sunt patru grupe de câte trei echipe, din care primele două clasate trec în faza următoare a calificărilor, unde vor aştepta alte 24 de echipe naţionale prezente la EuroBasket 2022.

Turneul final World Cup 2023 va fi găzduit de Indonesia, Japonia şi Filipine.

Afla mai multe despre: românia baschet 

viewscnt
Articole similare