Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România - Macedonia de Nord 35-20. „Tricolorele” s-au calificat la Campionatul Mondial + Cristina Neagu se retrage temporar de la naţională

România - Macedonia de Nord 35-20. „Tricolorele” s-au calificat la Campionatul Mondial + Cristina Neagu se retrage temporar de la naţională

Handbal

Comentarii

Naţionala României de handbal s-a impus cu scorul de 35-20 (32-22 în tur) pe Macedonia de Nord şi s-a calificat la Campionatul Mondial.

Campionatul Mondial, organizat de Spania, se va juca în perioada 2-19 decembrie 2021.
Spania (gazda), Olanda (campioana mondială), Norvegia, Franţa, Croaţia, Danemarca (primele patru clasate la Euro 2020), Cehia, Germania, Ungaria, Muntenegru, Rusia, Austria (preliminarii) erau echipele calificate deja la Campionatele Mondiale.

Principala marcatoare tricoloră a fost Moisă, cu 7 goluri. Cristina Neagu a jucat în primele 15 minute ale partidei retur.



România a avut misiune uşoară cu Macedonia de Nord. Naţionala antrenată de Adi Vasile a avut parte şi de o Denisa Dedu extrem de activă şi în formă. Tehnicianul în partea secundă a rulat tot lotul.
O prestaţie bună a avut şi Bianca Bazaliu.

România rămâne astfel singura echipă din lume care a bifat toate ediţiile CM.

Cristina Neagu, pauză de la naţională

Neagu se retrage până la Mondial. Anunţul a fost făcut chiar de Adi Vasile, selecţionerul naţionalei.

„E important să înţelegem cum e să jucăm şi fără Cristina în teren. Tocmai ce spuneam că nu vom avea meciuri amicale, aşa că am preferat să le dau minute celorlalte fete. Trebuie să fim şi mai exacţi fără Cristina pe teren.

Cristina o să facă o pauză de la echipa naţională, pentru ceva timp, începând din acest moment. Meciurile de calificare vor fi jucate fără Cristina, apoi vom lua o decizie şi pentru Campionatul Mondial. Pentru moment, Cristina se va retrage. Toată lumea trebuie să joace şi mai bine şi vreau să găsească o echipă şi mai bună. Nu e ceva definitiv!”
, a spus selecţionerul Adi Vasile, într-o conferinţă de presă.

Afla mai multe despre: nationala romaniei de handbalcampionatul mondial 

viewscnt
Articole similare