Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România riscă să piardă un jucător valoros în favoarea Ungariei. A fost omis de Săndoi pentru EURO U21: ”E un lucru ciudat! Nimeni nu m-a contactat”

România riscă să piardă un jucător valoros în favoarea Ungariei. A fost omis de Săndoi pentru EURO U21: ”E un lucru ciudat! Nimeni nu m-a contactat”

Fotbal

Comentarii

Naţionala de tineret a României a ratat şansa de a se califica în sferturile de finală ale Campionatului European după ce a pierdut primele două partide din grupe: 0-3 cu Spania şi 0-1 cu Ungaria.

Pentru naţionala lui Emil Săndoi nu mai rămâne decât meciul cu Croaţia, care va fi unul doar pentru statistică.

Paradoxul Emil Săndoi

După înfrângerea cu Ucraina, selecţionerul Emil Săndoi s-a plâns de faptul că n-a avut niciun mijlocaş central de meserie în lot, ca şi cum acest lucru i-ar fi dat serios planul tactic peste cap.

La mijlocul terenului avem probleme. Am jucat cu 3 jucători în linia de mijloc, cu Albu, care este învăţat să joace cu 2. Am improvizat şi cu Pitu, care după transfer n-a mai jucat în Franţa mijlocaş central. Işfan n-a jucat niciodată pe acel post, cel de mijlocaş central dreapta”, spune Emil Săndoi după meciul cu Ucraina.

Cu toate acestea, Emil Săndoi nu l-a chemat la lot pe tânărul mijlocaş Marius Corbu (21 de ani), cel care a fost desemnat drept unul dintre cei mai valoroşi jucători din prima ligă a Ungariei, şi care ar fi putut acoperi foarte bine poziţie de mijlocaş central ofensiv, fără a mai face experimente.

A fost om de bază pentru Puskas Academy, formaţie care a fost la doar un punct distanţă să prindă prezenţa în Conference League.  A terminat pe locul 4, cu 53 de puncte, în spatele lui Ferencvaros - 63 de puncte, Kecskemeti - 57 şi Debrecen - 54.

La cei 21 de ani ai săi, Marius Corbu fotbalist născut în România, la Cădăreşti, dar care are şi cetăţenie maghiară, a bifat 30 de partide pentru Puskas în campionat, reuşind să marcheze 6 goluri şi să ofere două pase decisive.

  • 850.000 de euro este cota de piaţă a lui Marius Corbu, conform transfermarkt.de.

Marius Corbu a fost convocat la naţionala de tineret la ultimele acţiuni, însă când s-a strigat lotul final, acesta a fost ”sărit din schemă”.

Marius Corbu poate juca atât mijlocaş de bandă, cât şi în zona centrală, aşa cum a demonstrat foarte bine şi la Puskas Academy.

”Nu ştiu ce să spun! Nu m-a contactat nimeni”

Federalii nu au luat contact cu fotbalistul pentru a-i fi explicată situaţia. Acesta a fost doar informat de lista finală, unde numele său lipsea.

Habar n-am de ce nu sunt pe lista finală. E un lucru foarte ciudat şi pentru mine. Nici nu ştiu ce să spun. Nu m-a contactat nimeni, doar mi s-a spus că numele meu nu e pe listă”, a declarat Marius Corbu în urmă cu câteva zile, conform presei maghiare.

  • Marius Corbu a fost contactat, în trecut, de către reprezentanţii Federaţiei Maghiare de Fotbal.

După ratarea la Campionatul European de tineret, în pofida faptului că Emil Săndoi l-a chemat la lot frecvent în partidele amicale, Marius Corbu şi-ar putea schimba curând opţiunea şi să reprezinte Ungaria.

Afla mai multe despre: puskasmarius corbuemil sandoi 

viewscnt
Articole similare