Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România riscă să rateze prezenţa la Cupa Mondială din Japonia! PRIMA REACŢIE a preşedintelui Alin Petrache

România riscă să rateze prezenţa la Cupa Mondială din Japonia! PRIMA REACŢIE a preşedintelui Alin Petrache

Rugby

Comentarii

Preşedintele FRR, Alin Petrache, a declarat, marţi, pentru News.ro, că nu poate spune dacă România poate pierde calificarea la Cupa Mondială de Rugby şi că aşteaptă o analiză din partea federaţiei internaţionale şi federaţiei europene în privinţa naturalizării jucătorului Sione Faka’osilea, din Tonga.

 „Deocamdată nu aş vrea să comentez lucrurile pe care le-au scris cei de la AS. Vom vedea, aşteptăm să se încheie toate analizele şi apoi putem comenta. Nu ştiu, nu vreau să comentez dacă există riscul ca România să piardă calificarea la Cupa Mondială. Vom şti în clipa în care federaţia internaţională, federaţia europeană vor depune o analiză concretă”, a declarat Alin Petrache pentru News.ro.

Cotidianul spaniol As a anunţat, luni, că România riscă să rateze prezenţa la Cupa Mondială din Japonia după ce l-ar fi folosit pe Sione Faka'osilea, jucător din Tonga, naturalizat, care nu ar fi avut dreptul de a evolua.

Faka'osilea a jucat pentru reprezentativa de rugby în şapte din Tonga în competiţia Gold Coast 2012-2013 şi nu ar mai fi avut dreptul de a evolua pentru o altă echipă naţională. Jucătorul din Tonga, în vârstă de 31 de ani, a debutat în naţionala României în martide 2017, într-o partidă cu Rusia, şi a evoluat de atunci în şase din opt meciuri din cadrul Rugby World Championship, în 2017 şi 2018.

Dacă forurile internaţionalede rugby vor considera că Faka'osilea a fost folosit încălcând regulamentul de naturalizare al World Rugby, România va pierde calificarea la Cupa Mondială din Japonia, deoarece vor fi anulate victoriile obţinute cu sportivul din Tonga pe teren.

Afla mai multe despre: alin petracheromaniascandalproblemerugby 

viewscnt
Articole similare