Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România sărbătoreşte Ziua Sportului Curat! VIDEO | Mesajele marilor campioni pentru un sport fără "pată".

România sărbătoreşte Ziua Sportului Curat! VIDEO | Mesajele marilor campioni pentru un sport fără "pată".

Special

Comentarii

Pe 10 aprilie, în România se sărbătoreşte „Ziua Sportului Curat”, o zi dedicată luptei împotriva dopajului în sport;

În colaborare cu Federaţia Română de Lupte, Agenţia Naţională Anti-Doping organizează promovarea „Zilei Sportului Curat” la Campionatele Europene de Lupte pentru seniori;
Agenţia Naţională Anti-Doping a acordat titlul onorific de „Ambasador al Sportului Curat” mai multor personalităţi ale vieţii sportive, în cadrul unui eveniment organizat la Colegiul Naţional „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti.

  • Helmuth Duckadam, Miodrag Belodedici, Mihai Covaliu, Laura Badea, Alexandru Dedu şi multe alte nume importante din sportul românesc şi-au dat astăzi înâlnire la Colegiul Naţional I.L. Caragiale, unde au promovat lupta împotriva dopingului în sport.
  • "Rivali pe teren, împreună pentru un sport curat", a fost motto-ul campaniei iniţiată de Agenţia Naţională Andi-Doping, condusă de Cristi Balaj.

În fiecare an, pe 10 aprilie, România sărbătoreşte „Ziua Sportului Curat” – o zi menită să atragă atenţia asupra luptei globale împotriva dopajului, flagel ce afectează în mod grav şi direct sportul şi indirect societatea. „Ziua Sportului Curat” este o zi dedicată nu doar sportivilor, antrenorilor şi în general oamenilor implicaţi în sport. Este o zi în care organizaţii sportive (cluburi, federaţii, ligi profesioniste) alături de colectivităţi întregi, practicanţi ai sportului sau simpli iubitori ai fenomenului, sărbătoresc principiile ce ghidează sportul curat, performanţa nealterată de mijloace şi metode interzise.

  • Iată doar câteva dintre mesajele transmise de nume importante din sportul românesc şi nu numai, cu ocazia Zilei Sportului Curat.

Constantina Diţă

Adrian Ilie

Florin Călinescu

Ionuţ Lupescu

Mircea Lucescu

Ionela Ţîrlea



Cu prilejul „Zilei Sportului Curat”, Agenţia Naţională Anti-Doping organizează o suită de acţiuni şi evenimente dedicate promovării valorilor olimpismului, sportului curat şi fairplay-ului, în concordanţă atât cu principiile Convenţiei internaţionale împotriva dopajului în sport a UNESCO, precum şi cu principiile Codului Mondial Anti-Doping.

Astfel, în zilele de 9 şi 10 aprilie, cu ocazia Campionatelor Europene de Lupte care se desfăşoară la Sala Polivalentă „Ioan Kunst Ghermănescu” din Bucureşti, Agenţia Naţională Anti-Doping va desfăşura mai multe activităţi de promovare a sportului curat.

Pe 10 aprilie, la Colegiul Naţional „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti, va avea loc întrecerea cu titlul Cupa „Sport Curat” (la fotbal), competiţie la care participă mai multe echipe de liceeni. La finalul acesteia, în sala de festivităţi a liceului se va desfăşura principalul eveniment al zilei, respectiv acordarea titlului onorific de „Ambasador al Sportului Curat” mai multor personalităţi ale sportului românesc. Acestea sunt: Doina Melinte şi Vali Ionescu Caciureac (atletism), Miodrag Belodedici, Helmuth Duckadam, Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu (fotbal), Narcisa Lecuşanu şi Alexandru Dedu (handbal), respectiv Laura Badea şi Mihai Covaliu (scrimă).

Ioan Andone

Camelia Potec

Mihai Covaliu

Narcisa Lecuşanu

Marius Urzică


„Ziua Sportului Curat” (în denumirea originală internaţională „Play True Day”) a fost stabilită prin „Declaraţia de la Montevideo”, semnată în 2013 de 17 state, în cooperare cu Agenţia Mondială Anti-Doping. În România, iniţiativa marcării datei de 10 aprilie ca „Zi a Sportului Curat” a aparţinut ANAD, care pe lângă activităţile curente de prevenire şi combatere a dopajului, testare a sportivilor şi un larg spectru de activităţi educaţionale şi-a asumat obligaţia de aliniere a României la politicile internaţionale în materie şi din acest punct de vedere.

În anii trecuţi, „Ziua Sportului Curat” a fost sărbătorită în contextul altor manifestări sportive majore desfăşurate în ţara noastră, cum ar fi turneul „Final Four” al Cupei României la baschet masculin, finala Cupei României la volei, Campionatul Mondial de Hochei pe Gheaţă (Divizia A), dar şi la derbiul dintre Steaua şi Dinamo la fotbal.

Elisabeta Lipă

Florin Cernat

Bogdan Stelea

Afla mai multe despre: romaniaziua sportului curatbalaj 

viewscnt
Articole similare