Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România - Slovenia, scor 59-80, în primul meci din preliminariile CE2019 la baschet feminin

România - Slovenia, scor 59-80, în primul meci din preliminariile CE2019 la baschet feminin

Baschet

Comentarii

Naţionala de baschet feminin a României a fost învinsă categoric sâmbătă, la Oradea, de reprezentativa similară a Sloveniei, cu scorul de 80-59 (47-37), în primul meci din grupa E preliminară a Campionatului European din 2019.

După pauza mare, când Slovenia avea deja 10 puncte avans, partida s-a ”rupt” total, tricolorele marcând doar 9 puncte faţă de cele 26 adverse în sfertul trei, iar în ultimul sfert, prima reuşită din acţiune a venit când mai erau doar patru minute din joc.

Pentru România au marcat Walker 17 puncte, Mărginean 10, Pârău 9, Pavel 5, Filip 4, Ursu 4, Stoenescu 4, Kilin 4, Ardelean 2, iar de la echipa Sloveniei s-au remarcat Lisec 26 puncte, Barici şi Evans,câte 15.

Cea de-a doua partidă din grupă, între Finlanda şi Franţa, va avea loc tot sâmbătă.

A doua partidă din preliminarii pentru reprezentativa tricoloră, antrenată de Dragan Petricevici, este programată în 15 noiembrie, în deplasare, cu Franţa.

Programul următor al echipei României este: Finlanda – România (10 februarie 2018), Slovenia – România (14 februarie), România – Franţa (17 noiembrie) şi România – Finlanda (21 noiembrie).

Prima clasată în fiecare din cele opt grupe de calificare obţine calificarea la turneul final, alături de alte şase echipe de pe locul secund cu cea mai bună linie de clasament.

Turneul final din 2019 va fi găzduit de Letonia şi Cehia, cu 16 echipe naţionale la start.

România a ratat calificarea la turneul final al Campionatului European din 2017, iar obiectivul pentru această campanie este prezenţa la turneul final.

Campioana europeană en-titre este Spania.

Afla mai multe despre: baschetromania 

viewscnt
Articole similare