Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România U21 - Finlanda U21 4-1. Mihăilă - One Man Show! Jucătorul Craiovei a bătut de unul singur naţionala Finlandei

România U21 - Finlanda U21 4-1. Mihăilă - One Man Show! Jucătorul Craiovei a bătut de unul singur naţionala Finlandei

Echipa națională

Comentarii

În al patrulea meci al echipei naţionalei de tineret, România a marcat de patru ori, toate reuşitele purtând semnătura lui Mihăilă. 4-1 s-a încheiat meciul dintre România U21 şi Finlanda U21.

Nordicii au marcat la Voluntari după 100 de secunde de la startul partidei prin Kairinen. Apoi a apărut protagonistul partidei. Olteanul Mihăilă a luat meciul pe cont propriu, a marcat spectaculos şi a întors soarta meciului. La finalul primului sfert de oră era deja 2-1 după două superreuşite ale jucătorului de la Craiova. În prelungirile primei părţi, Mihăilă l-a forţat pe unul dintre fundaşii finlandezi să înscrie în proprie poartă, dar arbitrul partidei l-a credit pe român cu reuşita. În partea a doua, olteanul a mai înscris o dată, iar naţionala de tineret a României s-a impus cu 4-1 şi a urcat pe poziţia a doua în grupă, peste Finlanda.


ROMÂNIA - FINLANDA 4-1

România: Vlad - Raţiu, Chindriş, Paşcanu (C), Boboc - Moruţan, Oaidă, Ciobanu - Man, Ganea, Mihăilă

Finlanda: Jääskeläinen - Halme (C), Pikkarainen, Sundman - Virtanen, Lingman, Kairinen, Valakari, Assehnoun - Soisalo, Källman

Final de meci. 

- Ultima dată când un jucător a dat patru goluri într-un meci al naţionalei de tineret a fost în 1999. Adrian Mutu marca de patru ori într-o înfrângere, 4-5, cu Cipru. 

Min. 78: GOOOOL România! Mihăilă e coşmarul finlandezilor, a mai înscris încă un gol. 

Min. 76: Ocazie România! Mihăilă a fost la un pas de a marca încă un gol. 

Min. 45+5: GOOOL România! Mihăilă forţează un fundaş finlandez care şi-a trimis mingea în proprie poartă. Totuşi, site-ul UEFA îi acordă golul lui Mihăilă. 

Min. 45+3: Ocazie Finlanda! Andrei Vlad opreşte o centrare periculoasă în careu. 

Min. 33: Probleme pentru Rădoi! Boboc nu mai poate continua. În locul său a intrat dinamovistul Ricardo Grigore. 

- Poate că numele vă sună cunoscut :) Poarta Finlandei este apărată de Will Jaaskelainen, fiul lui Jussi Jaaskelainen, fost portar în Anglia la Bolton, West Ham şi Wigan Athletic. În vârstă de 21 de ani, Will pare că i-a călcat pe urme, fiind legitimat în Anglia, la Crewe Alexandra după ce şi-a făcut junioratul la Bolton. 

Min. 16: GOOOOL România! Mihăilă a lovit încă o dată. De data asta din careu, Mihăilă şutează imbatabil şi aduce România în avantaj. 

Min. 8: GOOOOL România! Dennis Man îi trimite o pasă lui Mihăilă, care face o preluare senzaţională, îl scoate din joc pe fundaşul finlandez şi trimite plasat în poarta lui Jaaskelainen. 

Min. 3: GOL Finlanda! Kairinen deschide repede scorul la Voluntari după o gafă în apărare a lui Paşcanu. 

A început partida. 


Joi, de la ora 20:00, România joacă pe teren propriu contra Finlandei. Băieţii lui Mirel Rădoi au nevoie de un nou succes pentru a continua parcursul bun din preliminariile Euro 2021. Adversară: o echipă puternic fizic (din nou), bine organizată, fără deosebite valenţe tehnice, dar cu mult entuziasm.

Naţionala de tineret a Finlandei a acumulat după primele 4 meciuri o zestre de 7 puncte. Finlandezii au debutat cu o victorie surprinzătoare în Ucraina, apoi au remizat, pe teren propriu (1-1) cu Irlanda de Nord. Victoria contra Maltei (4-0) nu a fost dublată de un meci bun contra danezilor, care s-au impus cu scorul de 1-0 în Finlanda.  România lui Mirel Rădoi are două victorii şi o înfrângere (tot în faţa Danemarcei, în deplasare) după primele trei meciuri ale grupei. ”Tricolorii mici” au reuşit să administreze câte un 3-0 sec naţionalelor Ucrainei, respectiv Irlandei de Nord.

România U21 - Finlanda U21: Să ne cunoaştem adversarul

Finlanda vine în România cu speranţa că va putea repeta jocul bun din Ucraina. Nordicii au pe bancă un tehnician experimentat precum Juha Malinen (61 de ani) care a preluat reprezentativa de tineret a ţării sale în 2017. În cariera sa a antrenat multă vreme la nivel juvenil, inclusiv la nivelul reprezentativelor U15 şi U16 ale Finlandei. În urmă cu 12 ani a fost selecţioner la nivel U21, dar în Kazahstan. Este recunoscut drept un antrenor defensiv, care îşi organizează bine echipele. În Finlanda a mai antrenat echipe ca Haka, Lahti, RoPS sau MyPa, patru dintre formaţiile bune din această ţară.

Pentru partida contra României, Juha Malinen contează pe 8 stranieri. Mulţi dintre ei joacă în fotbalul britanic, la echipe ceva mai mic precum Crewe sau Brentford. Cel mai important jucător de la U21 al Finlandei este Benjamin Kallman (21 de ani). Acesta evoluează la Viking în Norvegia şi a marcat pentru reprezentativa de tineret 12 goluri în 15 meciuri. Tobias Fagerstorm, atacantul formaţiei Hamburg SV este accidentat şi nu a fost inclus în lot pentru acest meci.

Căpitanul nordicilor este Aapo Halme, fotbalist experimentat deja la acest nivel de vârstă şi care evoluează în Anglia la Barnsley. Masivul fundaş central măsoară 1.96 m şi în 2016 era deja titular la campioana HJK Helsinki. A fost adus în Anglia de Leeds United pentru care a evoluat în 4 meciuri în Championship.

România U21 - Finlanda U21: Lotul convocat de Mirel Rădoi pentru duelurile cu Finlanda şi Irlanda de Nord

Înainte de partida contra Finlandei, selecţionerul U21, Mirel Rădoi a declarat: ”Eu şi staff-ul suntem pregătiţi, sperăm să fie şi jucătorii până la ora primului meci. Din punctul nostru de vedere este o echipă foarte imprevizibilă cea a Finlandei, cu un joc destul de echilibrat între faza de atac şi faza de apărare. În momentul ăsta ne concentrăm doar pe meciul cu Finalnda pentru că orice pas greşit e clar că mergând cu un moral scăzut în Irlanda de Nord, întâlnim alte condiţii acolo, un teren scurt şi îngust, care practic îi ajută foarte mult pe irlandezi. Este o echipă destul de dificilă şi nu aş vrea să cădem în capcana, în momentul de faţă, după cele două victorii, că suntem cea mai bună echipă. Să nu uităm totuşi că aceste partide chiar dacă le-am câştigat cu 3-0, au fost 0-0 la pauză.  E una dintre contracandidatele noastre? Din punctul meu de vedere, nu, dar este echipa care poate încurca pe oricine, Finlanda. Iar eu cred în continuare că România, Ucraina şi Danemarca se vor bate pentru primele două poziţii. Rezultatul trebuie să vină ca o consecinţă a unui joc bun, plăcut”

Mai jos, lotul pe care Rădoi mizează pentru acest duel:

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgovişte), Ştefan Târnovanu (Poli Iaşi);

Fundaşi: Andrei Raţiu (Villarreal / Spania), Radu Boboc (Viitorul Constanţa), Andrei Chindriş (FC Botoşani), Denis Ciobotariu, Ricardo Grigore (ambii Dinamo), Alexandru Paşcanu (CFR Cluj), Mihai Velisar (Gaz Metan Mediaş);

Mijlocaşi: Cătălin Itu (CFR Cluj), Marius Marin (Pisa / Italia), Andrei Ciobanu (Viitorul Constanţa), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaş), Olimpiu Moruţan, Răzvan Oaidă, Dennis Man (toţi FCSB), Valentin Mihăilă (Universitatea Craiova), Adrian Şut, George Merloi (ambii Academica Clinceni);

Atacanţi: George Ganea (Viitorul Constanţa), Adrian Petre (Esbjerg / Danemarca), Robert Moldoveanu (FC Dinamo).

România U21 - Finlanda U21: Ne arbitrează un irlandez

Irlandezul Robert Hennessy arbitrează meciul România - Finlanda, programat, joi, de la ora 20.00, în preliminariile CE de tineret 2021. Hennessy va fi ajutat de asistenţii Allen Lynch şi Dermot Broughton. Rezervă va fi Graham Kelly.

În luna noiembrie, tricolorii U21 dispută două meciuri din preliminarii pentru EURO 2021: România – Finlanda, 14 noiembrie, ora 20:00, stadion ”Anghel Iordănescu” (Voluntari), şi Irlanda de Nord – România, 19 noiembrie, ora 19:30 (ora României), stadion The Showgrounds (Ballymena).

La EURO 2021, turneu final cu 16 participante găzduit de Ungaria şi Slovenia, se califică direct cele 9 câştigătoare de grupe şi cel mai bun loc doi. Celelalte 8 selecţionate de pe poziţiile secunde vor disputa un baraj în dublă manşă pentru a completa cele 4 locuri rămase.
 

Afla mai multe despre: mirel rădoiechipa naţionalăunder 21 

viewscnt
Articole similare