Experiențe împreună.
You are here:

România U21, la EURO 2021 | O nouă grupă infernală! Jucăm cu Germania, Olanda şi gazda Ungaria. Cum arată grupele de la turneul final

România U21, la EURO 2021 | O nouă grupă infernală! Jucăm cu Germania, Olanda şi gazda Ungaria. Cum arată grupele de la turneul final

Echipa națională

Comentarii

Naţionala României U21 şi-a aflat adversarele de la Campionatul European U21 din 2021, joi, la tragerea de sorţi, care a avut loc la Nyon. Tricolorii mici vor juca în grupe cu gazda Ungaria, Germania şi Olanda.

Euro U21, organizat în Ungaria şi Slovenia, se va disputa în două etape: etapa grupelor din 24 până la 31 martie 2021 şi etapa eliminatorie, în perioada 31 mai - 6 iunie 2021, ultimă fază la care participă ocupantele primelor două locuri în fiecare grupă.

România este la a doua participare consecutivă la turneul final al CE under 21. La ediţia precedentă, care a avut loc în Italia, în 2019, tricolorii conduşi atunci de Mirel Rădoi, au ajuns până în semifinale, într-un alt format, cu două grupe de câte patru echipe. Tricolorii "mici" au fost eliminaţi de Germania, cu scorul de 4-2.

Grupele de la EURO 2021 U21

Grupa A: Ungaria, Germania, România, Olanda

Grupa B: Slovenia, Spania, Cehia, Italia

Grupa C: Rusia, Islanda, Franţa, Danemarca

Grupa D: Portugalia, Croaţia, Anglia, Elveţia


Naţionala României U21 condusă de pe banca tehnică de selecţionerul Adrian Mutu a încheiat grupa de calificare pe locul secund, în spatele Danemarcei. 

Tragerea la sorţi poate fi urmărită în direct AICI, pe site-ul Uefa.com

Urnele pentru tragerea la sorţi de la EURO 2021

  • Urna 1: Spania, Germania, Franţa, Anglia
  • Urna 2: Italia, Danemarca, Portugalia, Olanda
  • Urna 3: România, Croaţia, Cehia, Rusia
  • Urna 4: Elveţia, Islanda, Slovenia, Ungaria

16:20 Începe tragerea la sorţi pentru turneul final din Ungaria şi Slovenia. 

16:00 A început ceremonia!

Spre deosebire de alte turnee finale, EURO U21 2021 se va desfăşura în două perioade diferite. Faza grupelor are loc între 24-31 martie, în timp ce fazele eliminatorii au loc între 31 mari - 6 iunie. Turneul final va fi găzduit de Ungaria şi Slovenia. 

viewscnt
Articole similare
SIMULARE Adio grupe in cupele europene. Secretele "sistemului elvetian". Cum vor fi...