Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România U21 - Ucraina U21 0-1. Un autogol a făcut diferenţa în al doilea meci de la EURO U21. Calificarea ar fi una miraculoasă

România U21 - Ucraina U21 0-1. Un autogol a făcut diferenţa în al doilea meci de la EURO U21. Calificarea ar fi una miraculoasă

Echipa națională

Comentarii

Naţionala U21 a României a cedat pe teren propriu contra reprezentativei Ucrainei şi este aproape eliminată din cursa pentru accederea în fazele eliminatorii.

Cum se mai califică România U21 din grupa de EURO 2023

Tricolorii U21 au nevoie de o minune pentru a se califica, prin jocul rezultatelor. Ucraina are maximum de puncte, 6, şi e pe primul loc. Spania e pe al doilea loc, cu 3 puncte, Croaţia e a treia, cu 0 puncte, cu golaveraj -2, iar România e ultima, cu 0 puncte şi golaveraj -4.

În cazul în care Spania nu pierde în această seară, de la 21:45, cu Croaţia, atunci naţionala României e eliminată. 

România U21 trebuie să învingă Croaţia U21, marţi, în ultima etapă a grupelor, iar Spania U21 să piardă tot până la final, în ultimele două partide. 

România U21 - Ucraina U21 0-1 ( a.g. Dican 89)

Min 90+8. Meciul s-a terminat, scor 0-1.

Min 90. Vanat ia roşu pentru un gest nesportiv.

Min 89. GOL Ucraina. Dican trimite balonul în propria poartă după o incursiune pe flancul stâng al ucrainienilor.

Min 55. Bară pentru Ucraina. Sudakov loveşte transversala din şapte metri.

Min 46. A început actul secund.

Min 45+2. Prima repriză s-a încheiat, scor 0-0.

Min 42. Ocazie pentru România. Markovic şutează din careu, dar Trubin respinge.

Min 38. Ocazie uriaşă pentru Ucraina. Kashcuk scapă, din nou singur cu portarul dar scăriţa sa ocoleşte poarta noastră.

Min 24. Ocazie pentru Ucraina. Kashcuk scapă singur cu Târnovanu dar portarul nostru este magnific.

Min 18. România a cerut penalty. Jovan Markovic ajunge primul la o centrare, intră în coliziune cu portarul ucrainian, dar arbitrul arată doar aut de poartă.

Min 11. Ocazie pentru Ucraina. Un atacant ucrainean scăpat singur cu Târnovanu, dar portarul FCSB-ului a respins incredibil.

Min 5. Ocazie pentru România. Louis Munteanu şutează din 16 metri în braţele portarului.

Min 3. Ocazie uriaşă pentru România. Munteanu şutează în plasa laterală din poziţie ideală.

Min 1. A început meciul.


Echipele de start

  • România: Târnovanu - Pantea, Racoviţan, Dican, Ţicu - Lixandru, Screciu - Işfan, L. Munteanu, Petrila - Markovic
  • Rezerve: Popa, Gorcea, Albu, Miculescu, Cîmpanu, Borza, Mazilu, Pitu, Popescu, Dumitrescu, Bîrligeam Pop
  • Ucraina: Trubin - Sych, Batahov, Talovierov, Vivcharenko - Bondarenko, Brazhko - Kashchuk, Sudakov, Krysiv - Sikan
  • Rezerve: Neshcheret, Fesiun, Syrota, Zhelizko, Viunnyk, Saliuk, Mudryk, Vanat, Nazarenko, Braharu, Ochterenko

Naţionala României vine după înfrângerea dureroasă suferită în primul meci, contra Spaniei, scor 0-3, şi are o singură variantă la îndemână pentru a spera la fazele eliminatorii: victoria contra Ucrainei

De partea cealaltă, Ucraina a debutat cu o victorie, scor 2-0 în faţa Croaţiei, însă are altfel de probleme: selecţionerul Ruslan Rotan i-a folosit pe Anatoly Trubin şi Georgiy Sudakov - jucători care au evoluat şi pentru naţionala de seniori a Ucrainei, cu mai puţin de 48 de ore înainte.

  • Regulamentul UEFA nu interzice folosirea jucătorilor atât la seniori, cât şi la tineret sau juniori, cu condiţia ca între meciuri să treacă 48 de ore.

În consecinţă, există şanse ca Ucraina să piardă partida cu Croaţia la ”masa verde”, scor 0-3.

Indiferent de decizia ulterioară pe care o va lua UEFA, România are nevoie de o victorie împotriva Ucrainei pentru a rămâne cu şanse de calificare în ”sferturi”.

Venim după o partidă nu prea reuşită. A fost un duş rece primul joc oficial. Nu ne-am ridicat la nivelul dorinţelor pe care le aveam, dar trebuie să recunoaştem că am întâlnit un adversar foarte puternic, Spania.

Şi noi am avut nişte probleme de efectiv pentru partida respectivă. Pentru meciul cu Ucraina îl vom avea şi pe Screciu. Ar fi fost un jucător important pentru noi, ar fi dat mai mult echilibru la mijlocul terenului. Ne-am fi dorit să îl avem şi pe Drăguşin, ne-am fi dorit să îl avem şi pe Mihăilă. În cazul lui Drăguşin, clubul nu a fost de acord să îl lase să joace la echipa de tineret, iar accidentarea lui Mihăilă a ridicat probleme.

Am făcut unele greşeli cu Spania. Cred că ne trebuie mai multă luciditate, mai mult calm, mai mult tupeu, mai multă agresivitate, mai multă iniţiativă, pentru a reuşi să lăsăm o imagine bună şi să obţinem un rezultat pozitiv. Dacă la primul meci a fost o presiune, pentru că această echipă nu a disputat meciuri oficiale o perioadă lungă de timp, jocuri oficiale care pot să te călească, la al doilea joc sper să scăpăm de această presiune.

Eu sper că în aceste puţine zile pe care le-am avut la dispoziţie, am reuşit să le ridic moralul jucătorilor, pentru că erau foarte afectaţi de înfrângerea suferită. E ideal ca într-o competiţie să pleci cu un rezultat pozitiv, indiferent de adversar. Pentru cel de-al doilea joc, este o presiune de a fi sau a nu fi”, a declarat Emil Săndoi, la conferinţa de presă premergătoare jocului cu Ucraina.

Afla mai multe despre: euro u21romania-ucrainalive text 

viewscnt
Articole similare