Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România va găzdui în 2019, în premieră, Campionatele Europene de Triatlon Multisport

România va găzdui în 2019, în premieră, Campionatele Europene de Triatlon Multisport

Sporturi

Comentarii

Federaţia Română de Triatlon anunţă astăzi că România va organiza, în premieră pentru sportul românesc, Campionatele Europene de Triatlon Multisport, la Tîrgu Mureş, în 2019.

  • Şase sporturi, ramuri ale triatlonului, îşi vor desemna campionii europeni anul viitor, la Tîrgu Mureş
  • Federaţia Română de Triatlon aşteaptă, la start, 3.000 de sportivi din 30 de ţări

‘Continuăm eforturile de a aduce competiţiile de prim rang în România şi, după succesul organizării Campionatelor Mondiale de Winter Triathlon din acest an, la Cheile Grădiştei, Federaţia Europeană de Triatlon (ETU) acordă găzduirea, în premieră naţională, a Campionatelor Europene de Triatlon Multisport. Avem atât infrastructura, cât şi competitivitatea necesară pentru a organiza aceste evenimente şi mizăm şi pe un aflux touristic important, pentru Tîrgu Mureş’, a declarat Peter Klosz, Preşedintele Federaţiei Române de Triatlon.

Disciplinele care îşi vor desemna campionii europeni anul viitor, în România, sunt: Duatlon – sprint şi standard, Aquathlon – înot şi alergare, Cross Triatlon – înot, mountain-bike şi alergare, Cross Duatlon – alergare şi mountain-bike, Middle Distance Triathlon – jumătate din distanţa Ironman şi Aquabike – înot şi ciclism.

Competiţia va avea un impact important în adopţia sportului din regiune, dar şi în turism, iar 3.000 de sportivi din 30 de ţări sunt aşteptaţi la startul campionatelor.

Municipalitatea Tîrgu Mureş este principalul partener al acestui eveniment.

„Am primit cu deosebită încântare vestea că Federaţia Europeană de Triatlon a atribuit Tîrgu-Mureşului organizarea celui mai grandios eveniment sportiv ce a avut loc vreodată în municipiul nostru. Faptul că acest for a votat, în unanimitate, ca Tîrgu-Mureşul să fie gazda Festivalului Multisport din 2019 demonstrează, încă o dată, dacă mai era cazul, că eforturile Primăriei şi ale oamenilor implicaţi în fenomenul sportiv  nu au fost în zadar.

Modernizarea continuă a bazelor sportive din oraş şi experienţa acumulată de echipa de organizare de aici de-a lungul ultimilor ani ne fac încrezători că vom reuşi să ne achităm cu brio de cea mai mare provocare sportivă la care suntem “supuşi”. Primăria Tîrgu-Mureş a fost şi va rămâne un partener de nădejde al sportului, considerîndu-l unul dintre obiectivele prioritare pentru dezvoltarea societăţii", afirmă Primarul Tîrgu-Mureş, Dr. Dorin Florea.

Fondată în 2013 şi finanţată de Ministerul Tineretului şi Sportului din 2014, federaţia a organizat, în România, cinci cupe europene, două campionate balcanice, trei campionate europene şi un campionat mondial. Prin programele de dezvoltare şi şcolarizare, România dispune, în prezent, de 18 antrenori cu licenţă ITU (International Triathlon Union) şi 28 de arbitri internaţionali.
Federaţia Română de Triatlon a primit distincţia “Cea mai bună federaţie în curs de dezvoltare”, la gala anuală organizată în Moscova de către European Triathlon Union (ETU).
Federaţia Română de Triatlon are ca obiectiv creşterea adopţiei disciplinelor sportive gestionate în rândul sportivilor şi a performanţelor sportivilor români ce fac parte din loturile naţionale. Mai multe informatii despre Federaţie, activitate şi sportivi sunt disponibile la www.frtri.ro.

Afla mai multe despre: triatlonromaniatirgu mures,  

viewscnt
Articole similare