Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România va întâlni Muntenegru în barajul pentru sferturile Campionatului Mondial de Polo

România va întâlni Muntenegru în barajul pentru sferturile Campionatului Mondial de Polo

Alte sporturi

Comentarii

Naţionala de polo a României va evolua, duminică, în compania reprezentativei Muntenegru, în meciul de baraj pentru sferturile de finală ale Campionatului Mondial de la Doha.

România va întâlni Muntenegru în barajul pentru sferturile Campionatului Mondial de Polo

Tricolorii au încheiat grupa D, după rezultatele 8-15 cu Ungaria, 25-3 cu Kazakhstan şi 10-16 cu Italia, astfel că vor întâlni în baraj echipa de pe locul 2 în grupa C, adică Muntenegru. Cele două echipe s-au confruntat şi la Campionatul European de luna trecută, când Muntenegru s-a impus cu 18-11.

Câştigătoarea din confruntarea programată duminică va întâlni în sferturile de finală Spania.

Din grupa României s-a calificat direct în sferturi liderul Ungaria, deţinătoarea trofeului, iar din grupa C Serbia. Vineri se vor încheia şi meciurile din grupele A şi B, care vor stabili celelalte echipe calificate direct în sferturi, precum şi disputele din baraj.

Meciurile de baraj se vor disputa duminică, cele din sferturi în 13 februarie, semifinalele două zile mai târziu, iar finalele pentru medalii în 17 februarie.

Campionatul Mondial din 2024 este foarte important prin prisma oferirii a patru locuri la Jocurile Olimpice de la Paris, la care sunt calificate deja Franţa, Ungaria, Grecia, Japonia, SUA, Africa de Sud, Spania şi Australia. Astfel, România are o şansă bună de a lupta pentru o revenire la JO după 12 ani.

Echipa României s-a calificat la CM de la Doha graţie atingerii fazei sferturilor de finală la Campionatul European de luna trecută, pe care l-a încheiat pe locul 8.

România a revenit la Campionatul Mondial după 11 ani, la ediţia din 2013 clasându-se pe locul 13.

Afla mai multe despre: poloromania 

viewscnt
Articole similare