Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România vrea să-şi depună candidatura pentru organizarea Campionatului European de fotbal din 2028, alături de Grecia. "Ne putem afirma pe harta sportului internaţional"

România vrea să-şi depună candidatura pentru organizarea Campionatului European de fotbal din 2028, alături de Grecia. "Ne putem afirma pe harta sportului internaţional"

Alte sporturi

Comentarii

Prezent la Lausanne, unde a asistat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Tineret, Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, s-a întâlnit cu Lefteris Avghenakis, ministrul adjunct pentru sport din Grecia.

Ionuţ Stroe a discutat cu omologul său despre posibilitatea organizării comune a Campionatului European de fotbal din 2028. O iniţiativă îndrezneaţă, dar suprarealistă în opinia multora dintre români, mai ales în condiţiile în care ţara noastră n-a fost în stare să pregătească trei stadioane pentru EURO 2020. Dar la nivel declarativ, măreţia planurilor ne pot insufla speranţe în suflet. Poate chiar este posibil acest lucru.

Am vorbit despre perspectiva candidaturii comune la EURO 2028, o candidatură care ne va permite să continuăm procesul de îmbunătăţire a stadioanelor şi a infrastructurii sportive şi ne va da încă o dată ocazia să ne afirmăm pe harta sportului internaţional de înalt nivel din postura de gazde. În plus, ne putem folosi de experienţa pe care o vom dobândi cu organizarea EURO 2020 pentru a construi un dosar solid de candidatură, contribuind astfel la sustenabilitatea proiectelor sportive şi la dezvoltarea pe termen lung a sportului românesc.

Am discutat şi despre proiecte de colaborare bilaterală în sport şi am stabilit că vom face un memorandum pentru schimburi în domeniul sportului, care sa vizeze mai ales partea legată de pregătire. În lunile de iarnă, când vremea la noi este neprietenoasă, să ne putem trimite sportivii în cantonament în climatul mai prielnic din Grecia, iar sportivii eleni să vină la noi, în funcţie de felul stagiului pe care îl au, astfel maximizăm si capacitatea de pregătire a tinerilor noştri. Un alt subiect foarte important atins este cel al proiectelor de cooperare transfrontalieră pe fonduri europene, iar deschiderea arătată ne dă speranţe că putem mişca lucrurile şi în acest sens", a declarat Ionuţ Stroe, ministrul Tinereretului şi Sportului.

La Lausanne şi St. Moritz are loc între 9-22 ianuarie, ediţia de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret, competiţie la care România este reprezentată de 35 de sportivi.

Afla mai multe despre: ministerul tineretului şi sportului 

viewscnt
Articole similare