Experiențe împreună.
You are here:

Românii, bulgarii, sârbii şi grecii s-au întâlnit şi au pus la cale organizarea EURO 2028 şi CM 2030. SURPRIZĂ | Popescu şi Burleanu s-au pozat împreună

Românii, bulgarii, sârbii şi grecii s-au întâlnit şi au pus la cale organizarea EURO 2028 şi CM 2030. SURPRIZĂ | Popescu şi Burleanu s-au pozat împreunăgalerie foto

FRF

Comentarii

Un memorandum de înţelegere între guvernele Serbiei, României, Bulgariei şi Greciei pentru constitutirea Comitetului iniţial de organizare, în vederea depunerii candidaturilor comune pentru organizarea Campionatului European din 2028 şi Cupei Mondiale din 2030, a fost redactat, luni, la Sofia, unde a avut loc la reuniunea cvadrilaterală guvernamentală.

UPDATE: Burleanu a vorbit despre posibilitatea ca România să organizeze EURO 2028 şi CM 2030

A fost o întâlnire între reprezentanţii guvernelor şi federaţiilor de fotbal din cele patru ţări.

În şedinţa următoare se va semna şi un memorandum între reprezentaţii celor patru guverne. Iar noi ca federaţie o să încercăm în toată această perioadă de timp să oferim suportul necesar. Nu în mod întâmplător pe 5 aprilie avem prima întâlnire de lucru la nivelul federaţiilor de fotbal pentru a trimite guverenelor şi să luăm o decizie la nivel politic.

Ceea ce vă pot spune e că la nivel internaţional România se bucură de o imagine foarte bună şi o apreciere pozitivă. Contează foarte mult ca în această perioadă, mai ales până la Euro 2020 să putem ne ţinem de toate garanţiile depuse în 2014 astfel încât să putem să continuăm în aceeaşi direcţie. Şi cu siguranţă experienţa pe care o vom acumula atât ca federaţie cât şi ca guvern în 2020 va reprezenta o valoare adaugată la acest grup de lucru format între cele 4 state. Astfel cred că vom avea această capacitate de a împinge foarte mult lucrurile.

Noi ca FRF am întocmit un raport analitic comparativ între cele patru state în ceea ce priveşte CM din 2030. Acum  o să pregătim acelaşi raport de candidatură şi pentru Euro 2028”, a spus Burleanu.

Comitetul va fi format din câte patru reprezentanţi ai fiecărei ţări: ministrul sportului, un oficial guvernamental şi doi reprezentanţi ai federaţiilor de fotbal. Preşedinţia comitetului va fi asigurată în sistem rotativ, pe mandate de câte şase luni, iar reuniunile vor fi periodice, la acelaşi interval, şase luni.

La reuniunea de la Sofia au participat ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, şi omologii săi din Bulgaria, Serbia şi Grecia. Bogdan Matei a fost însoţit în Bulgaria de preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, şi de consilierul onorific al premierului, Gheorghe Popescu.

„Proiectul de a avea o candidatură comună pentru o competiţie de o asemenea anvergură este extrem de solicitant şi, de ce să nu fim realişti, este şi foarte dificil. La întâlnirea de astăzi am adunat toate datele şi informaţiile din cele patru părţi şi am făcut un pas înainte, pentru a realiza ce avem de făcut concret în următoarea perioadă. Cu siguranţă un pas înainte este şi memorandumul de înţelegere stabilit astăzi. Peste puţin timp, prim-miniştrii noştri vor avea o nouă reuniune la nivel înalt şi ar însemna mult ca la acea dată să le prezentăm progresul pe care l-am făcut. Vă asigur de toată cooperarea din partea ţării mele şi îmi exprim speranţa că vom reuşi să formăm o echipă puternică şi capabilă să arate lumii că patru ţări mici din Balcani pot să fie la acelaşi nivel cu alte forţe ale sportului mondial şi la capitolul organizare, nu numai ca performanţe”, a declarat ministrul Bogdan Matei la Sofia.

Reuniunea de luni este parte a proiectului agreat de către premierii celor patru ţări, în vederea procesului de stabilire a unei candidaturi comune pentru organizarea Euro-2028 şi CM-2030.

Cu această ocazie am avut parte şi de un moment surprinzător. Gică Popescu şi Răzvan Burleanu - adversari la alegerile FRF din 2014 - au apărut în aceeaşi poză, alături de Bogdan Matei, ministrul Tineretului şi Sportului.

În altă ordine de idei, Borislav Mihaylov - preşedintele federaţiei din Bulgaria - a lăudat paşii pe care i-a făcut România pentru modernizarea stadioanelor: ”Ca infrastructură fotbalistică, a noastră este cu siguranţă cea mai slabă. Probabil că românii sunt înaintea celorlalte ţări balcanice, nu este o coincidenţă că vor găzdui meciuri de la EURO 2020”.

viewscnt
Articole similare