Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Românii nu sunt aşa!" Impresionant! A jucat pe Camp Nou, dar a ţinut să le vorbească spaniolilor despre experienţa din Liga 1

"Românii nu sunt aşa!" Impresionant! A jucat pe Camp Nou, dar a ţinut să le vorbească spaniolilor despre experienţa din Liga 1galerie foto

Superliga

Comentarii

Edu Oriol a reprezentat o apariţie meteorică în fotbalul românesc, însă fanii Rapidului şi-l amintesc cu siguranţă pe spaniolul ajuns în Giuleşti la începutul lui 2015, alături de fratele său geamăn.

Edu şi Joan au jucat doar câteva luni în Giuleşti, într-un sezon de tristă amintire pentru fanii din Grant, la finalul căruia Rapidul retrograda, însă au rămas cu o impresie excelentă despre fotbalul românesc, spre deosebire de alţi străini trecuţi prin Liga 1.

În vârstă de 31 de ani, Edu Oriol tocmai a semnat cu gruparea spaniolă Atlético Sanluqueño, iar la prezentarea oficială a vorbit la superlativ despre România.

Omul trecut pe la echipa secundă a Barcelonei între 2009 şi 2011 le-a spus jurnaliştilor spanioli că experienţa la Rapid a fost de departe cea mai frumoasă a carierei şi că şi-a schimbat radical părerea despre români. Şi, culmea, a rămas cu amintiri neplăcute după ce a jucat în campionatul englez, în Championsip.

"În doi ani am fost în patru ţări diferite. M-am dus pentru bani, nu o ascund. Şi nu am câştigat aici (n.r. în Spania) cât am câştigat acolo. Am jucat cam şase luni în Azerbaidjan şi am fost puţin păcălit, după care am mers în Cipru, o ligă foarte slabă!

Apoi am avut noroc cu fratele meu, care m-a tras după el în Championship, în Anglia (n.r. la Blackpool). Aici totul a fost bine până când au schimbat antrenorul. Şi o voi spune cu toată gura: era un rasist! Toţi cei care nu eram englezi am fost daţi afară. Eram opt!

Pe 30 ianuarie am plecat în România (n.r. la Rapid) şi trebuie să spun că a fost una din cele mai frumoase experienţe din viaţa mea şi a fratelui meu! Eram obişnuiţi prost cu ceea ce vedem aici (n.r. în Spania) cu românii. Dar a fost foarte, foarte bine!

Apoi a venit copilul şi am decis să revenim în Spania pentru el
", a declarat Edu Oriol.

Edu Oriol a jucat pentru Rapid în returul sezonului 2014-2015, fiind unul dintre cei mai buni jucători ai giuleştenilor.

Afla mai multe despre: edu orioltransferspaniolbarcelona 

viewscnt
Articole similare