Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Românii se vând în Premier League pentru 3 milioane de euro, elveţienii pentru 17 milioane de euro

Românii se vând în Premier League pentru 3 milioane de euro, elveţienii pentru 17 milioane de euro

Fotbal

Comentarii

România a smuls un egal norocos, în luna iunie, contra Elveţiei, scor 2-2 (0-2), la Lucerna, în preliminariile EURO 2024

Golurile elveţienilor au fost marcate în prima repriză, de atacantul Zeki Amdouni (22 de ani), considerat unul dintre cei mai valoroşi tineri jucători din Europa.

Zeki Amdouni s-a transferat la Burnley

Atacantul născut la Geneva şi-a schimbat echipa zilele acestea. Basel a acceptat oferta celor de la Burnley, de 16,8 milioane de euro, şi l-au lăsat pe jucător să încerce aerul celui mai puternic campionat din lume.

  • Ca o comparaţie, Farul l-a vândut pe Adrian Mazilu la Brighton pe 3 milioane de euro.

Aşadar, aducerea lui Amdouni reprezintă cel mai costisitor transfer realizate vreodată de Burnley, peste aducerile lui Wout Weghorst (17,5 mil. euro), Ben Gibson (17 mil. euro) sau Chris Wood (16,4 mil. euro).

În schimb, plecarea lui Amdouni este doar pe locul trei la Basel, sub vânzările lui Embolo (26,5 mil. euro) şi Manuel Akanji (21,5 mil. euro).

Zeki Amdouni a semnat cu Burnley un contract valabil cinci sezoane şi este nerăbdător să înceapă aventura alături de noua sa echipă, sub comanda lui Vincent Kompany.

Sunt foarte fericit să fiu aici şi sunt încântat să încep. Ultimele două luni au fost foarte importante pentru mine, am vorbit cu antrenorul (n.r. -  Vincent Kompany) şi el m-a dorit cu adevărat.

De asemenea, mi-am dorit foarte mult să lucrez cu el, pentru mine asta este cel mai important.

Ştiu că Premier League este cel mai bun campionat din lume. Nu este uşor, cu siguranţă, dar sunt încrezător că, alături de antrenor şi de staff, pot face lucruri bune aici”, a declarat Amdouni la prezentarea oficială.

Basel l-a adus pe Zeki Amdouni sub formă de împrumut, de la Lausanne Sport, apoi, în această vară i-a activat clauza de transfer definitiv, de 4 milioane de euro. 

La câteva săptămâni distanţă, Basel l-a vândut pe Amdouni la Burnley pentru aproape 17 milioane de euro!

  • 22 de goluri şi 5 pase decisive a reuşit Amdouni la Basel, sezonul trecut, în 52 de partide!

Afla mai multe despre: amdounibaselburnley 

viewscnt
Articole similare