Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Românul care a antrenat-o pe Nice coboară aşteptările: "Vă găsesc duri cu echipa naţională". Ursea îl laudă pe Gică Hagi şi îl dă exemplu

Românul care a antrenat-o pe Nice coboară aşteptările: "Vă găsesc duri cu echipa naţională". Ursea îl laudă pe Gică Hagi şi îl dă exemplu
Comentarii

Fostul antrenor al lui Nice, românul Adrian Ursea, a observat decăderea fotbalului românesc şi a transmis că aşteptările sunt prea mari. În schimb, tehnicianul a lăudat proiectul lui Gică Hagi.

Adrian Ursea, despre echipa naţională şi fotbalul românesc

Tehnicianul român lucrează în străinătate de aproape trei decenii, iar în acest sezon i s-a oferit şansa carierei. Ursea a antrenat-o din funcţia de principal pe Nice, echipă de care s-a despărţit recent.

"Fotbalul românesc, din păcate, a scăzut din putere, nu mai e bine văzut, nu e bine văzut la nivel european, pentru că avem foarte puţine echipe care să reprezinte fotbalul românesc în cupele europene, echipa naţională, vedeţi că sunt rezultatele care sunt. E greu, nu mai scoatem capul în Europa cam de mult timp, deci… în niciun caz, fotbalul românesc nu e văzut dintr-un unghi pozitiv, în momentul de faţă.

Da, dar mai vorbeam cu cineva, vă găsesc duri cu echipa naţională, vă găsesc prea duri cu selecţionerul, vă găsesc duri cu felul de aborda problematica pentru că, pentru mine, echipa naţională nu este decât o oglindă a fotbalului românesc.  Şi atunci cum să pretindemsă câştigăm în faţa altor ţări când fotbalul nostru nu mai reprezintă ceva la nivel european? Mie îmi scapă foarte multe lucruri, nu am detalii, nu ştiu cum funcţionează, dar cert e că se vede o decădere de ani buni", a declarat fostul tehnician al lui Nice pentru Playsport.

Ursea a enumerat câţiva fotbalişti români, care i-au atras atenţia: "Din nou, cunosc foarte, foarte puţini, pentru că nu am urmărit şi acolo unde lucram la Nice, piaţa românească era foarte, foarte puţin studiată. E greu să mă exprim, e Chiricheş, e Ianis pe care-i ştiu pentru că joacă prin Europa, Stanciu, am jucat contra lui, cu Slavia Praga, eram în grupele Europa League, sezonul trecut, în rest e greu pentru că nu am studiat ca să am un răspuns valabil despre nivelul fotbalistului român", a mai spus tehnicianul. 

"Pe Hagi îl urmăresc de departe, este interesant, dar proiecte ca ale lui ar trebui să existe în fiecare club"

"Văd un Gică Hagi care vrea să construiască şi se zbate să construiască ceva interesant, coerent, văd o echipă CFR Cluj, care ţine piept echipelor din Bucureşti, bănuiesc că are un fel de a lucra interesant de reuşeşte să performeze an de an şi să se califice în cupele europene, este vorba este vorba de dorinţa unor oameni de a construi, pentru că Hagi, ceea ce face, eu îl urmăresc de departe, este interesant, dar proiecte ca ale lui ar trebui să existe în fiecare club.

Fiecare club ar trebui să lucreze cu juniorii, fiecare club ar trebui să-şi dea seama de bogăţia pe care o reprezintă juniorii, în Europa, toată lumea vorbeşte de aşa ceva. Dar să revin la întrebare, e greu să vă dau un răspuns ce ar putea să mă facă să mai revin în fotbalul românesc. Nu ştiu", a mai spus Ursea pentru sursa citată. 

Afla mai multe despre: adrian urseaechipa nationalaromania 

viewscnt
Articole similare