Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Românul care este golgheter într-un campionat puternic, dar care nu vrea să joace pentru naţională: ”Eu ştiu de ce refuză. Sunt convins că Mirel şi-l doreşte”

Românul care este golgheter într-un campionat puternic, dar care nu vrea să joace pentru naţională: ”Eu ştiu de ce refuză. Sunt convins că Mirel şi-l doreşte”
Comentarii

Eugen Neagoe vorbeşte despre cazul unui golgheter român care nu vrea să mai joace la naţională. Bogdan Stancu are un sezon excelent în Turcia, unde este pe locul 3 în clasamentul golgheterilor, cu 11 goluri în 15 meciuri.

Prezent în studioul Telekom Sport, Eugen Neagoe a vorbit despre cazul unui atacant român aflat în mare formă, dar care nu mai vrea să vină la naţională. Este vorba despre Bogdan Stancu, cel care a marcat aproape o treime din golurile înscrise de Genclerbirligi în acest sezon. Neagoe susţine că ofensiva naţionalei României nu are nevoie de naturalizări, deoarece avem atacanţi valoroşi şi unul dintre ei este Bogdan Stancu. Fostul antrenor al lui Hermannstadt este convins că Mirel Rădoi va face eforturi serioase să-l convingă să revină la naţională:

”(Despre Omrani) Este un jucător care îmi place, este un jucător valoros pentru campionatul României, dar cred că şi noi avem în acest moment jucători valoroşi. Atacanţi, dacă ne referim la postul pe care joacă Omrani. Noi uităm şi foarte repede, se întâmplă acest lucru, jucător români, care la un moment dat jucau la echipa naţională, s-au retras din anumite motive şi ştiu de ce, pentru că nu era foarte bine primit de suporterii echipei naţionale. Mă refer la Bogdan Stancu, care marchează etapă de etapă în campionatul Turciei, un campionat foarte, foarte bun. Vedeţi că nu e uşor nici pentru Falcao, unul dintre atacanţii formidabili ai Columbiei. Bogdan Stancu are mai multe goluri decât el şi nu se vorbeşte de el, că să mergem să-l convingem, să-l aducem.

Sunt convins că şi oamenii din Federaţie şi-l doresc, şi Mirel şi-l doreşte, probabil şi 'nea Mihai Stoichiţă. Toţi oamenii care sunt în Federaţie şi-l doresc, pentru că e un jucător valoros. Eu cred că el trebuia convins să nu renunţe. Keşeru a fost cel mai bun marcator sau cel mai bun străin din campionatul Bulgariei. Şi noi avem jucători. Bogdan Andone, dar s-a accidentat, pardon, Florin Andone”, a comentat Eugen Neagoe la Telekom Sport.

Bogdan Stancu, golgheter în Turcia

În vârstă de 32 de ani, Bogdan Stancu are unul dintre cele mai bune sezoane din carieră. Înainte de etapa din week-end, jucătorul român era pe primul loc în clasamentul golgheterilor din Turcia, însă acum a căzut pe locul 3, fiind depăşit de Papiss Cisse (Alanyaspor) şi de Alexander Sorloth (Trabzonspor).

Bogdan Stancu a marcat până acum de 11 ori în 15 apariţii şi are şi 3 assist-uri. Atacantul român a contribuit astfel la jumătate din golurile înscrise de Genclerbirligi, 28 la număr.

Mirel Rădoi va încerca să-l readucă pe Bogdan Stancu la naţională

Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, a dezvăluit la Telekom Sport că unul dintre obiectivele lui Mirel Rădoi este să încerce să-i convingă pe Ştefan Radu, Cristi Săpunaru şi pe Bogdan Stancu să revină la naţională. Însă Vochin spune că este o discuţie complicată, deoarece Bogdan Stancu a transmis în momentul retragerii că vrea să se concentreze pe activitatea de la echipa de club:

”La Bogdan Stancu e mai mult de discutat cu el, dar cred că poate fi convins şi el. El e mai înspre Radu Ştefan aşa ca şanse. Eu am înţeles mesajul său. Că şi-a făcut treaba la echipa naţională, şi adevărul e că şi-a făcut-o spre deosebire de Radu Ştefan. Şi ne-a zis că nu mai poate face faţă pe două fronturi”, a spus Vochin pentru Telekom Sport.

De ce s-a retras Bogdan Stancu de la naţională

”Motanul” şi-a anunţat decizia în februarie 2018, printr-o scrisoare oficială. Atunci, Bogdan Stancu a afirmat că nu mai poate face faţă să joace pe două fronturi, dar şi că vrea să petreacă mai mult timp alături de familie: ”Cu un profund sentiment de regret doresc să anunţ, prin această scrisoare deschisă, retragerea mea de la Echipa Naţională a României.

Recunosc, nu mi-a fost uşor să iau această decizie, dar am considerat că a venit momentul să mă concentrez mai mult asupra carierei de jucător al clubului cu care am contract în prezent şi, mai ales, să acord mai mult timp familiei mele”, este o parte din scrisoarea deschisă pe care Bogdan Stancu a publicat-o în momentul în care şi-a anunţat retragerea.

Neoficial, Eugen Neagoe spune însă că Stancu a fost deranjat şi de atitudinea suporterilor faţă de el: ”S-a retras din anumite motive şi ştiu de ce, pentru că nu era foarte bine primit de suporterii echipei naţionale. Mă refer la Bogdan Stancu”, a spus Neagoe la Telekom Sport. De altfel, când juca pentru naţională, Bogdan Stancu era unul dintre cei mai criticaţi jucători.ţ

52 de meciuri şi 14 goluri sunt cifrele lui Bogdan Stancu la echipa naţională

Afla mai multe despre: bogdan stancu 

viewscnt
Articole similare