Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Românul pe care Mancini l-a băgat în echipa de start. A urmat nedreptatea sezonului. Ce a făcut italianul: "I-a părut rău" EXCLUSIV

Românul pe care Mancini l-a băgat în echipa de start. A urmat nedreptatea sezonului. Ce a făcut italianul: "I-a părut rău" EXCLUSIV

EURO 2020

Comentarii

Fost jucător la Manchester City, Costel Pantilimon a vorbit despre perioada în care a lucrat alături de Roberto Mancini, actualul selecţioner al Italiei. Pantilimon şi-a declarat simpatia pentru antrenorul Squadrei Azzurra, mărturisind printre altele că a învăţat foarte multe de la tehnicianul italian.

Dezvăluirea lui Pantilimon după ce Mancini l-a lăsat pe banca lui Manchester City în finala Cupei Angliei

Selecţionerul care face senzaţie pe banca naţionalei Italiei la Euro 2020, Roberto Mancini, i-a fost antrenor lui Costel Pantilimon la Manchester City: ”E un profesionist desăvârşit. E un om care ştie să facă o selecţie foarte bună. Când am venit şi noi la City, am venit un nucelu mare de jucători, a fost un nucleu foarte bun cu bază de selecţie ok. Am lucrat cu oameni ok. Are şi acum o echipă bună. Are un staff competent. Da, sunt oameni acum la Italia cu care am lucrat la City. Antrenorii de portari, doi secunzi. Sunt oameni cu care a fost peste tot. E un tip care discută cu jucătorii, dar nu la modul foarte apropiat. Păstrează distanţă la antrenamente, dar nu e un tip cu care nu poţi avea o discuţie. Când e la antrenament, e foarte concentrat.” a mărturisit Pantilimon, în exclusivitate la Telekom Sport.

În 2012, fostul portar al naţionalei României a fost aproape să fie titular în finala Cupei Angliei, în faţa lui Joe Hart, titularul naţionalei Angliei. Doar că Mancini i-a făcut o nedreptate fostului tricolor. Deşi a fost titular pentru "cetăţeni" în toate meciurile din Cupa Angliei în decurs de doi ani, italianul l-a introdus pe concurentul său pe post. City a pierdut, în cele din urmă, finala cu Wigan.

”Cam asta a fost povestea, am apărat în toate meciurile, iar când a fost finala a fost o presiune mare. Era perioada cu Campionatul Mondial. S-a discutat mult, cine, cum, şi s-a întâmplat cum s-a întâmplat. A fost dezamăgitor, dar am înţeles. Am discutat cu dânsul apoi. Am lămurit-o cu dânsul, am înţeles. I-a părut rău, mi-a părut şi mie rău, dar în viaţa de fotbalist înveţi din acest fenomen.” a explicat Pantilimon.

”Şi acum are jucători încât să poată practica un fotbal ofensiv. Sunt organizaţi, dar acum au un antrenor care joacă 4-3-3, dar apărarea e solidă şi se schimbă puţine lucruri. A fost unul dintre antrenorii de la care am învăţat mult, tactic. Am învăţat mult şi eu ca portar. Am lucrat cu Mancini, Poyet, Diack Advocaat şi de la fiecare am învăţat ceva.” a mai declarat fostul portar al naţionalei, la Telekom Sport

Costel Pantilimon, un portar cu cv bogat

Costel Pantilimon (34 de ani) a jucat în cariera sa la Poli Timişoara, Manchester City, Sunderland, Watford, Deportivo la Coruna, Nottingham Forest, Omonia Nicosia şi Denizlispor.

Goalkeeper-ul care măsoară 2.03 m a jucat de 27 de ori pentru naţionala României, începând cu 2008, şi a făcut parte din echipa naţională la turneul final al Campionatului European 2016.  La Manchester City, ”Panti” a câştigat titlul în Premier League, Cupa Ligii Angliei şi Supercupa Angliei. A bifat în plus o finală de Cupa Angliei în stagiunea 2012-2013.

  • 29 de meciuri a apărat Pantilimon poarta lui Manchester City
  • 7 dintre aceste meciuri au fost în Premier League
  • 54 de meciuri are Pantilimon în Premier League
  • 57 de meciuri a bifat el în Championship

 

Afla mai multe despre: roberto mancinicostel pantilimon 

viewscnt
Articole similare