Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Românul Tempestini se duelează cu Solberg în Campionatul European de Raliuri

Românul Tempestini se duelează cu Solberg în Campionatul European de Raliuri

Sporturi cu motor

Comentarii

Pilotul clujean Simone Tempestini îşi face debutul în acest weekend în prima etapă din Campionatul European de Raliuri, care va avea loc la Roma. Campionul naţional en-titre va avea o misiune extrem de importantă în capitala Italiei, acolo unde s-au înscris echipaje cu nu mai puţin de 46 de modele R5.

Printre cei care vor mai lua startul în prima etapă din acest an se va număra şi norvegianul Oliver Solberg (Volkswagen Polo GTI R5), fiul legendarului Petter Solberg. De asemenea, italianul Giandomenico Basso, dublu campion european, va lua startul în Rally di Roma Capitale 2020.

Rusul Alexey Lukyanuk, la rândul său campion european de raliuri în 2018, s-a înscris la etapa care are un total de 90 de echipaje de top de pe întreg continentul. De asemenea, irlandezul Craig Breen, campionul WRC Academy, se numără printre favoriţi la câştigarea trofeului de la Roma.

Simone Tempestini şi Sergiu Itu formează singurul echipaj care reprezintă România în competiţia continentală, urmând să concureze pe o Skoda Fabia R5. Cei doi au ajuns la Roma cu moralul ridicat, în weekend obţinând o nouă victorie în Campionatul Naţional de Raliuri Betano, la Raliul Braşovului şi Harghitei.



La ultima lor participare la etapa europeană din Italia, Tempestini şi Itu au terminat pe locul 5 la general. Cei doi sunt eligibili şi pentru divizia dedicată juniorilor din raliu (sub 27 de ani), ambii având 25 de ani.

"Cu siguranţă, în acest an vrem să luăm şi titlul la juniori în Campionatul European de Raliuri. Ar fi o premieră pentru România. Ne gândim şi la mai mult, însă totul va depinde şi de bugetul pe care îl vom putea avea pe parcursul acestui sezon", a declarat Marco Tempestini, managerul Napoca Rally Academy şi totodată tatăl lui Simone Tempestini.
Prima probă specială se va desfăşura sâmbătă, raliul din Roma având un total de 15 probe, cu un total de 197 de kilometri de concurs. Acestora li se adaugă alţi aproximativ 800 de kilometri intermediari, între probe, acolo unde însă orice întârziere reprezintă penalizări.

Afla mai multe despre: simone tempestiniraliuri 

viewscnt
Articole similare