Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ross Edgley este primul om care a înconjurat înot Marea Britanie, parcurgând în total 3.218 km pe mare, în 157 de zile!

Ross Edgley este primul om care a înconjurat înot Marea Britanie, parcurgând  în total 3.218 km pe mare, în 157 de zile!

Diverse

Comentarii

Ross Edgley, 33 de ani, a intrat în apă pe data de 1 iunie, iar 5 luni mai târziu a ajuns din nou la Margate, în Marea Britanie, locul de unde a început această provocare epică. Ross Edgley a stabilit cu această ocazie şi 4 recorduri mondiale.

Astfel, Edgley este primul om care a parcurs înot toată coasta de sud a Marii Britanii, a petrecut cel mai mare număr de zile înot pe mare, vechiul record fiind de 73 de zile, a devenit cel mai rapid înotător pe distanţa de 1.500 de kilometri cu o durată de 62 de zile şi, desigur, primul om care înoată în jurul Marii Britanii.

Ross Edgley a parcurs toată distanţa înot, fără ajutorul niciunui sistem de propulsie. Pe toată durată celor 157 de zile, sportivul britanic nu a ieşit niciodată la ţărm, perioadele de odihnă fiind petrecute pe una dintre bărcile de susţinere, la intervale de câte 6 ore.

Edgley nu s-a oprit niciodată din cauza unei accidentări sau a unor probleme de sănătate, singurele obstacolele fiind vântul şi valurile extreme. În cele 157 de zile, britanicul a înfruntat uraganele Ali şi Callum, dar şi o serie de meduze otrăvitoare, singurele vieţuitoare marine care l-au atacat în apă. Faţa a fost cea mai afectată de înţepături, Edgley fiind nevoit să-şi lase barbă pentru protecţie.

"Mă simt destul de ciudat pe pământ acum, suprafaţa este puţin prea dură pentru gustul meu. Ştiam că aceasta va fi cea mai dură provocare pentru mine. Am fost foarte optimist la start şi au fost câteva momente în care nu credeam că voi reuşi să ajung la final. Acum sunt mândru, obosit şi uşurat că s-a terminat totul. A fost o muncă în echipă şi le mulţumesc celor de la Red Bull, fanilor şi desigur celor din echipa care m-a însoţit pe apă. Fără ajutorul lor nu ajungeam până aici. Să văd atât de mulţi oameni alături de mine la sosire mă inspiră să-mi depăşesc limitele în continuare", a spus Ross Edgley.

 

Afla mai multe despre: diverseconcursinotmarea britanieconcurs 

viewscnt
Articole similare