Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Roxana Mărăcineanu a venit la Bucureşti şi a vorbit din nou despre Sebastian Colţescu: "Nu te adresezi cuiva spunând "negrul acela" de pe bancă"

Roxana Mărăcineanu a venit la Bucureşti şi a vorbit din nou despre Sebastian Colţescu: "Nu te adresezi cuiva spunând "negrul acela" de pe bancă"

EURO 2020

Comentarii

Ministrul delegat al Sportului din Franţa, Roxana Mărăcineanu, a declarat, luni, că îşi menţine părerea că arbitrul Sebastian Colţescu a greşit la meciul Paris Saint-Germain - Istanbul Basaksehir, din Liga Campionilor.

"Îmi menţin acelaşi lucru. Nu te adresezi cuiva spunând "negrul acela" de pe bancă. Se spune persoana care e îmbrăcată în roşu sau...UEFA decide multe cu care nu suntem de acord mereu", a declarat Mărăcineanu, aflată la Bucureşti.

La 9 decembrie, Roxana Mărăcineanu a salutat solidaritatea jucătorilor echipelor PSG şi Istanbul Başakşehir, care au părăsit terenul, după ce arbitrul Sebastian Colţescu a folosit cuvântul "negru" referindu-se la un antrenor secund al formaţiei turce.

"În această seară, sportivii au luat o decizie istorică în faţa unei atitudini pe care au considerat-o inacceptabilă. O expresie a rasismului obişnuit. Aşteptăm rezultatele anchetei, dar nu pot decât să salut simbolismul puternic al gestului lor şi solidaritatea lor", a scris atunci fosta înotătoare de origine română, pe Twitter.

Colţescu a fost suspendat de UEFA la 8 martie până la finalul sezonului.

Pe de altă parte, Mărăcineanu, aflată la Bucureşti pentru meciul Franţei cu Elveţia, de la Euro-2020, a vorbit despre preferaţii ei din naţionala lui Didier Deschamps.

"Cred că Euro-2020 este foarte bun să ne regăsim toţi în Europa, dar pe plan sportiv cred că este foarte greu entru echipe să schimbe locul. Îmi place Mbappe, este foarte tânăr, se implică şi în societate. Pe teren îmi place foarte mult şi Antoine Griezmann. Meciul acesta este foarte important pentru România, Michel Platini a făcut posibil ca mai multe ţări să organizeze aceste meciuri. Dar este şi o problematică de ecologie, pentru că sunt multe avioane, pentru jucători, pentru suporteri", a precizat ministrul.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare