Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Roxana Mărăcineanu, despre cluburile care contestă oprirea definitivă a sezonului Ligue 1: "Dacă vor să meargă la tribunal, să meargă!"

Roxana Mărăcineanu, despre cluburile care contestă oprirea definitivă a sezonului Ligue 1: "Dacă vor să meargă la tribunal, să meargă!"

Ligue 1

Comentarii

Ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, a făcut un apel la solidaritate şi responsabilitate, după decizia LFP de a încheia sezonul Ligue 1 cu zece etape nedisputate, precizând totodată că nu poate împiedica grupările nemulţumite să se adreseze justiţiei.

"Nu putem evita (căile lor de atac), chiar şi prin lege. Ceea ce facem este să consolidăm deciziile federaţiilor, astfel încât acestea să îşi poată schimba regulamentele lor. În principiu, asta nu va securiza deciziile. Acum, fac apel la solidaritatea şi responsabilitatea tuturor. Dacă vor să meargă la tribunal, să meargă”, a pus ministrul, la RMC Sport.

Decizia de oprire definitivă a Ligue 1, luată, joi, de liga profesionistă, a provovat nemulţumirea mai multor cluburi, între care Olympique Lyon şi Amiens.

Jean-Michel Aulas, preşedintele clubului Olympique Lyon, clasat pe locul 7 şi rămas în afara cupelor europene, ameninţă că va da în judecată forurile fotbalistice şi va solicita daune de zeci de milioane de euro.

"Este o pierdere de şanse foarte importantă, evaluată (financiar). O vom solicita sub formă de daune, care se ridică la mai multe zeci de milioane de euro", a declarat conducătorul clubului la care evoluează portarul Ciprian Tătăruşanu.

Şi Bernard Joannin, preşedintele clubului Amiens, retrogradat după decizia LFP, spune că va lupta pentru a face dreptate grupării sale.

"Primul meu sentiment este de nedreptate, deoarece Amiens SC nu a putut să-şi apere până la sfârşit, pe teren, menţinerea sa în Liga I. Echitatea sportivă nu este respectată (...) Consider această decizie ca nedreaptă şi rolul meu este să apăr Amiens SC. Mă voi lupta cu toate echipele mele pentru a ne afirma drepturile, deoarece cred că această decizie nu este corectă. Vom aştepta procesele verbale ale acestui consiliu de administraţie (n.r. - al LFP), apoi supunerea la vot în faţa Adunării Generale (n.r. - 20 mai) şi ne rezervăm dreptul de a merge mai departe pentru ca justiţia să se înfăptuiască. Găsesc această decizie foarte, foarte nejustificată. Sunt 19 meciuri tur, trebuie să existe 19 meciuri retur. Au mai rămas 30 de puncte de distribuit. Nu pot contesta decizia preşedintelui Republicii, care s-a gândit mai întâi la sănătatea concetăţenilor săi. O respect. Nu sunt însă de acord cu lipsa de umanitate şi cu nedreptatea deciziei Ligii Profesioniste de Fotbal (...) Baschetul, handbalul sau rugbiul nu au retrogradat pe nimeni", a declarat Joannin.

Liga Profesionistă de Fotbal din Franţa, LFP, a anunţat oficial, joi, închiderea sezonului 2019/2020 al campionatului, iar echipa PSG, lider în clasament la momentul întreruperii, a devenit campioană, cu zece etape nedisputate din acest sezon.

Amiens şi Toulouse, clasate pe locurile 19, respectiv 20, au retrogradat în liga a doua, iar Lorient şi Lens, clasate pe primele două locuri în eşalonul secund, au promovat în Ligue 1.

Pentru că finalele cupelor ligii şi Franţei nu s-au desfăşurat, Reims (locul 5) şi Nice (locul 6) vor însoţi Lille (locul 4) în Liga Europa, iar în Liga Campionilor vor participa, în afară de PSG, Olympique Marseille (locul 2) şi Rennes (locul 3).

Olympique Lyon a ocupat locul 7, la un punct de Reims şi Nice.

Guvernul a anunţat că până la sfârşitul lunii iulie nu va exista nicio competiţie pe teritoriul Franţei din cauza pandemiei de coronavirus, astfel că liga profesionistă a fost nevoită să oprească definitiv sezonul Ligue 1.

Afla mai multe despre: ligue 1 

viewscnt
Articole similare