Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Roxana Mărăcineanu, rugată de cluburile din Ligue 1 să reia campionatul în Franţa

Roxana Mărăcineanu, rugată de cluburile din Ligue 1 să reia campionatul în Franţa

Ligue 1

Comentarii

Preşedintele clubului Olympique Lyon, Jean-Michel Aulas, nu cedează în problema reluării campionatului Franţei, deşi competiţia a fost oprită definitiv la 30 aprilie.

El i-a trimis, miercuri, o scrisoare ministrului Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, în care cere reluarea campionatului Ligue 1 şi propune un calendar de desfăşurare a meciurilor.

"Vă rugăm insistent ca, la fel ca pentru turul al doilea al alegerilor municipale, şi sub acoperirea şi controlul Comitetului ştiinţific, să autorizaţi începând cu 2 iunie reluarea pregătirii colective în grupuri de cel mult unsprezece, pentru a lua în considerare în comun cu LFP o clauză de revizuire la 15 iunie, care ar permite decizia de a relua (sau nu) activitatea meciurilor cu porţile închise, în jurul începutului lunii iulie”, a cerut el, într-o scrisoare obţinută de AFP.

Liga Profesionistă de Fotbal (LFP) din Franţa a anunţat oficial, la 30 aprilie, închiderea sezonului 2019/2020 al campionatului, iar echipa PSG, lider în clasament la momentul întreruperii, a devenit campioană, cu zece etape nedisputate.

Guvernul a anunţat că până la sfârşitul lunii iulie nu va exista nicio competiţie pe teritoriul Franţei din cauza pandemiei de coronavirus, astfel că liga profesionistă a fost nevoită să oprească definitiv sezonul Ligue 1. 

Această decizie a nemulţumit mai multe cluburi, în special pe Lyon şi pe Amiens, ultimul fiind retrogradat în urma hotărârii.

Olympique Lyon, echipa la care evoluează portarul Ciprian Tătăruşanu, s-a clasat în final pe locul 7 şi rămas în afara cupelor europene, iar Aulas a dat în judecată forurile fotbalistice, solicitând daune de zeci de milioane de euro.

Lyon şi Amiens au contestat decizia LFP şi la Consiliul de Stat, instanţă care va judeca, la 4 iunie, litigiul administrativ.

Afla mai multe despre: lyonroxana maracineanu 

viewscnt
Articole similare