Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Roxana Pavel, dezvăluiri şocante despre coşmarul trăit la lotul de judo. "Arătam ca o zebră! Mă lovea, mă înjura şi-mi cerea să nu plâng"

Roxana Pavel, dezvăluiri şocante despre coşmarul trăit la lotul de judo. "Arătam ca o zebră! Mă lovea, mă înjura şi-mi cerea să nu plâng"galerie foto

Special

Comentarii

Roxana Pavel (19 ani) a decis să rupă tăcerea şi a făcut dezvăluiri şocante despre ceea ce a trăit în timp ce se afla la Cluj cu lotul olimpic de judo.

În zilele trecute, Gazeta Sporturilor a dezvăluit ororile trăite de mai multe tinere la Cluj de mai multe sportive, iar Roxana Pavel a vorbit şi ea deschis despre clipele de groază petrecute începând cu vârsta de 12 ani şi până la 14 ani, când n-a mai putut suporta.

Originară din Bistriţa, Roxana a ajuns la lotul olimpic la 12 ani şi a plecat departe de familie, la Cluj, când a fost chemată alături de alte patru colege la centrul olimpic.



Nu a trecut mult timp până când au început problemele, după ce una dintre fete a decis să plece acasă.



"Stăteam în cameră cu mai multe fete de la Bistriţa. Una dintre ele fugise şi apucasem să schimbăm nişte mesaje cu ea. Ne susţinea, ne sfătuia să muncim mai departe ca să ne atingem obiectivele. Ana Maria Mititelu, cea care ne supraveghea, ne-a luat însă telefoanele, a găsit conversaţiile şi a dat raportul mai departe [...]

Am fost chemate într-un vestiar, eu şi încă patru colege. Gianina Andreica ne-a pus să ne dezbrăcăm la bustieră şi chilot, după care a început chinul. Pe mine m-a luat prima în vizor. M-a ridicat în picioare şi a început să mă lovească violent pe spate cu o coardă de cauciuc, având lăţimea unei jumătăţi de palmă.

Era un obiect pe care-l foloseam la exerciţiile de forţă pentru braţe. În timp ce mă izbea cu sete, ţipa, folosea cuvinte jignitoare, umilitoare, deranjante. Şi mă ameninţa să nu scot un sunet, să nu plâng şi să nu spun nimic părinţilor.

Am strâns din dinţi, n-am articulat niciun cuvânt. Am căutat chiar să râd ironic. Simţeam o ură teribilă faţă de Andreica în acele clipe. Dacă aş fi putut replica, să schimb ceva imediat, o făceam.

Dar, la 12 ani, nu aveam nicio putere. Singura mea şansă era să rabd pentru a nu-mi înrăutăţi situaţia. La rând au trecut apoi alte două fete, care au fost supuse aceluiaşi tratament. Două au scăpat atunci, dar una era preferata antrenorilor. A avut doar calitate de spectator la tot acel spectacol urât.

«Ştii ce-i pe spatele tău?». Eram învineţită. Numai dungi. M-am uitat într-o oglindă şi arătam ca o zebră pe spinare. Nici nu mai era nevoie să mă privesc. Simţeam cum mi se umflase pielea de pe urma loviturilor. Din acel moment, m-am închis în mine.

Nu mai voiam să discut cu nimeni. Nici măcar părinţilor nu le-am spus decât târziu, după ce am plecat definitiv de la lot. Abia atunci au înţeles şi ei de ce le ceream să mă întorc acasă, de ce nu mai râdeam, de ce nu mai vorbeam ca înainte. Au fost şocaţi când au aflat şi au avut ulterior o discuţie mai dură faţă-n faţă cu Florin Bercean
", a povestit Roxana Pavel în Gazeta Sporturilor.

Până în acest moment, cei acuzaţi de sportive au refuzat să comenteze dezvăluirile şocante.

Mai multe detalii, pe Gazeta Sporturilor.


 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: roxana paveljudolot judo 

viewscnt
Articole similare