Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ROYAL RUMBLE REVIEW | Porţile drumului spre WrestleMania au fost deschise cu surprize uriaşe. Analiza comentatorului Cristian Măciucă

ROYAL RUMBLE REVIEW | Porţile drumului spre WrestleMania au fost deschise cu surprize uriaşe. Analiza comentatorului Cristian Măciucă

WWE

Comentarii

Drew McIntyre şi Charlotte Flair sunt marii învingători ai primului PPV WWE din 2020. Scoţianul şi „Regina” au câştigat, contrar oricărei aşteptări, biletele pentru un meci de titlu mondial la cel mai important eveniment din wrestling, WrestleMania 36.

În acest an, WWE şi-a încălzit publicul de pe Minute Maid Park, arena din Houston Texas,  cu două meciuri de pre-show. Primul dintre ele, Sheamus vs. Shorty G.

Sheamus def. Shorty G (pre-show)

Pentru Sheamus, acesta a fost primul meci oficial de la revenirea în SmackDown. Irlandezul a suferit o accidentare care l-a ţinut departe de ring timp de şapte luni, dar acest lucru nu s-a văzut la Royal Rumble. „The Celtic Warrior” l-a învins pe Shorty G în mai puţin de un sfert de oră, într-o confruntare în care nu a arătat deloc ca a fost aproape să îşi încheie cariera anul trecut. Pentru Sheamus, meciul cu Shorty G a fost exact ce îi trebuia în acest moment, stilurile celor doi completându-se reciproc, iar victoria fiind una cât se poate de previzbilă, într-un duel cât se poate de decent. Rămâne de văzut dacă va continua sau nu rivalitatea dintre cei doi, până când Sheamus va intra acolo unde îşi doreşte, în peisajul titlului Intercontinental.

Andrade (w/Zelinga Vega) def. Humberto Carillo (US Championship match)

Probabil cele mai promiţătoare două superstaruri mexicane din WWE şi-au continuat la Royal Rumble feudul început în urmă cu câteva săptămâni, la Raw. Deşi Andrade a câştigat şi şi-a apărat centura, conflictul pare departe de a fi încheiat, având în vedere că, victoria lui „El Idolo” a fost una norocoasă. A fost prima victorie a lui Andrade în faţa lui Carillo de când cei doi au fost mutaţi în Raw, ceea ce îi cimentează primului statutul de campion de mid-card. Consideraţi doi dintre cei mai buni atleţi ai actualei generaţii, cei doi s-au descurcat bine, dar cu siguranţă nu a fost cel mai bun meci pe care îl puteau livra, foarte probabil şi prin prisma poziţionării pe card, publicul nefiind atât de interesat şi implicat.

Roman Reigns def. King Corbin (Falls Count Anywhere match)

Conflictul dintre cei doi dura de câteva luni bune în SmackDown şi, foarte probabil, azi-noapte am asistat la sfârşitul lui. „The Big Dog” şi „Regele” au avut la dispoziţie peste 20 de minute să dea tot ce au mai bun într-un meci cu o stipulaţie brutală. Nelipsit de intervenţiile lui Dolph Ziggler, Robert Roode sau a gemenilor Uso, duelul s-a terminat cu victoria lui Roman, care, se pare că se îndreaptă cu paşi înceţi, dar sigur, spre statutul de main-eventer şi spre peisajul titlului mondial, acolo unde nu a mai fost din toamna lui 2018. Aceasta este partea bună, că Roman a obţinut în sfârşit victoria mult aşteptată în faţa lui Corbin şi că, rivalitatea pare să se fi încheiat. Partea mai puţin bună a fost meciul, care, în ciuda stipulaţiei şi a faptului că ambii wrestleri sunt doi brawlers buni, nu s-a ridicat la nivelul aşteptării a multora dintre fani din punct de vedere al spectaculozităţii.

Charlotte Flair won the 30-woman Royal Rumble match by last eliminating Shayna Baszler

Cine ar fi crezut? Nici măcar casele de pariuri nu au avut încredere în fiica lui Ric Flair, până cu câteva ore înaintea PPV-ului. Într-o noapte în care toată lumea se aştepta să o revadă pe Ronda Rousey sau să le vadă triumfând pe una dintre Shayna Baszler şi Sasha Banks, Charlotte a reuşit să surprindă pe toată lumea şi să îşi mai treacă în palmares o performanţă excepţională. De zece ori campioană, recored absolut în WWE, Charlotte are acum în mână biletul pentru o nouă şansă de a cuceri un titlu, de această dată la WrestleMania 36. După câteva săptămâni în care nu părea să aibă vreo direcţie în Raw şi în care părea focusată mai degrabă pe viaţa personală, Charlotte a arătat din nou de ce este considerată cel mai bun wrestler al acestei generaţii. Până ca Charlotte să intre în Rumble, cu numărul 17, show-ul a fost „furat” de Bianca Belair, din NXT. Pretendenta numărul 1 la titlul deţinut de Rhea Ripley a intrat cu numărul 2 şi a e liminat nu mai puţin de opt participante. Opt participante a eliminat însă şi cea cotată cu cele mai mari şanse la câştigarea Rumbleului feminin, Shayna Baszler. Intrată ultima în meci, ea a fost totodată şi ultima scoasă din meci. Prin urmare, Ronda nu şi-a făcut apariţia la acest eveniment şi nici Shayna nu a câştigat. La orizont se vede o nouă confruntare între Becky şi Charlotte, dar pe care, în ciuda chimiei dintre cele două, nimeni nu prea mai vrea să o vadă. În speranţa că Charlotte va merge să lupte pentru titlul din SmackDown, posibilitatea unui meci între Becky şi Ronda sau între Becky şi Shayna la Wrestlemania rămâne încă în picioare şi ar fi „best for business” pentru toată lumea.

Bayley (c) def. Lacey Evans (SmackDown Women's Championship match)

În ciuda acestui rezultat, rivalitatea va continua şi după acest meci.Victoria lui Bayley a fost una norocoasă, iar ceea ce a surprins şi mai tare a fost absenţa Sashei Banks de la acest PPV. „The Boss” cea cu care Lacey are adevarata vendetă nu a fost nici în colţul campioanei şi nici în meciul Royal Rumble. Deşi Bayley este considerată una dintre cele mai bune luptătoare din WWE din punct de vedere tehnic, lipsa carismei îşi spune cuvântul în foarte multe dintre meciuri. Acest lucru nu a ajutat-o foarte tare nici pe Lacey, şi ea un proiect de viitor al WWE-ului şi o luptătoare care se află într-un real progres. Meciul s-a încheiat astfel cu un rezultat destul de previzibil, la capătul unui meci modest, dar povestea lasă loc de îmbunătăţiri.

„The Fiend” Bray Wyatt def. Daniel Bryan (Strap match for the Universal Championship)

Şi de aici încep laudele. Primul lucru remarcabil şi pe care îl aşteptam de foarte mult timp era absenţa luminii roşii din timpul meciurilor lui Wyatt. Această schimbare a venit, iar vizual, meciul a arătat foarte bine. Atât detaliile prin care se remarcă „The Fiend”, dar şi ceea ce a pus în scenă împreună cu Daniel Bryan. Este evident că cei doi au o chimie extraordinară, iar Bryan e probabil singurul wrestler din WWE care scoate tot ce e mai bun de la Wyatt de fiecare dată. Meciul a început destul de slow paced, dar pe parcurs a crescut în intensitate. Mi-a plăcut partea de storytelling a meciului, în special în ceea ce îl priveşte pe Wyatt, această confruntare fiind una net superioară celor cu Rollins, de exemplu. „The Fiend” a arătat în continuare ca o forţă supranaturală, dar nu ca una invincibilă. Ceea ce este bine. În final, Wyatt s-a impus totuşi, aşa cum era de aşteptat, dar acest lucru nu scade deloc din meritele lui Bryan, care a rămas strong şi care este un wrestler excepţional, care ştie să se reinventeze şi să rămână în inimile fanilor orice s-ar întâmpla. Probabil aceasta a fost pentru moment şi ultima confruntare dintre cei doi.

Becky Lynch (c) def. Asuka (w/Kairi Sane) (Raw Women's Championship match)

Nu a fost exact senzaţia de deja vu pe care o aşteptam după Royal Rumble 2019, acolo unde, Asuka a învins-o pe Becky Lynch într-un meci pentru titlul feminin din SmackDown. În ciuda înfrângerii, acela a fost unul dintre cele mai bune meciuri ale carierei lui „The Man”. Becky nu s-a lăsat însă până când nu a reuşit să o învingă pe japoneză, iar acest lucru s-a întâmplat, un an mai târziu, irlandeza impunându-se cu un Dis-Arm-Her, la capătul unui meci în care nu doar că Asuka a pierdut în premieră contra lui Becky, dar şi la capătul unui meci în care „Împărăteasa” a ratat green mist-ul otrăvitor. Per total, un meci bun, între două luptătoare cu chimie, dar care nu s-a ridicat la nivelul prestaţiei de anul trecut. De văzut rămâne acum cine va lupta la WrestleMania 36 cu Becky Lynch, şansele ca „The Man” să piardă centura până atunci fiind extrem de mici.

Drew McIntyre won the 30-man Royal Rumble match by last eliminating Roman Reigns

Pentru mine, personal, acesta a fost cel mai bun meci Royal Rumble pe care l-am văzut în ultimul deceniu.De la desfăşurare, trecând prin surprize şi ajungând la câştigător. Două lucruri importante sunt absenţele din meci ale lui Cain Velasquez şi Tyson Fury, daţi recent ca potenţiali participanţi pentru a îl elimina pe Lesnar. Campionul WWE a intrat primul în meci şi s-a ţinut de promisiunea pe care Paul Heyman a făcut-o la Raw în ultimele săptămâni. A făcut legea în ring până în momentul intrării lui Drew McIntyre. „Bestia” a scos din ring nu mai puţin de 13 oameni, performanţă prin care a egalat recordul celor mai multe eliminări, deţinut de Braun Strowman. Printre victimele lui Lesnar s-au numărat nume importante precum John Morrison, Kofi Kingston, Rey Mysterio, Shinsuke Nakamura, Keith Lee, MVP sau Braun Strowman. Campionul WWE şi-a arătat încă odată talentul incredibil pe care îl are, nu doar prin eliminările pe care le-a făcut, ci şi prin felul în care a făcut ca acest Royal Rumble să fie şi să se simtă diferit. Norocul „Bestiei” s-a terminat odată cu intrarea celui de-al 16-lea participant, Drew McIntyre. Ajutat de un low blow din partea lui Ricochet, scoţianul a livrat un Claymore Kick şi l-a scos din Rumble pe Lesnar, spre stupefacţia acestuia şi a lui Heyman. Au urmat apoi câteva momente moarte în meci, dar încetul cu încetul, greii au început să îşi facă apariţia în main event. Stadionul a explodat însă la numărul 21, atunci când şi-a făcut apariţia Edge. „Superstarul Necenzurat” a revenit în ringul de wrestling după accidentarea care l-a ţinut nouă ani departe de acest fenomen. Odată cu intrarea în Royal Rumble, Edge a oferit şi alte momente nostalgice, cel mai important fiind reîntâlnirea cu Randy Orton, cel alături de care în 2006 şi 2007 a format echipa Rated-RKO. Edge şi Orton au rămas şi în „Final 4”, alături de Roman Reigns şi de Drew McIntyre, totul după ce Seth Rollins a fost carne de tun pentru ultimii participanţi rămaşi în meci. Cu Orton scos de Edge şi Edge scos de Roman Reigns, Drew McIntyre a reuşit imposibilul, să îl elimine pe „The Big Dog” şi să obţină o şansă meritată la un titlu mondial, având în vedere că, scoţianul este într-adevăr whole package: look, ring skills, mic skills şi de ce nu, chiar şi carismă. Aşadar, Drew McIntyre este un superstar, dacă nu iubit, cel puţin acceptat pe bună dreptate de majoritatea fanilor wrestlingului, iar WWE a încheiat astfel după mult timp un PPV cu satisfacţie din partea urmăritorilor şi nu cu hate în arenă sau pe social media. La fel ca şi în cazul lui Charlotte, rămâne de văzut ce adversar va avea Drew la WrestleMania 36, deşi, după tot ce s-a întâmplat azi noapte, e aproape evident că ne îndreptăm spre un meci Brock Lesnar, care nu sună rău deloc.

Per total a fost un PPV extrem de reuşit, care a ieşit în evidenţă exact prin ceea ce trebuia şi anume calitatea celor două meciuri Royal Rumble. Porţile drumului către WrestleMania au fost deschise, aşa că nu ne rămâne decât să ne bucurăm de wrestling, în special aici, la Telekom Sport, unde, în Raw şi SmackDown puteţi urmări tot ce se întâmpla în WWE, înainte şi după fiecare PPV.

 

Afla mai multe despre: wweroyal rumblecharlottedrewmaciucaedge 

viewscnt
Articole similare