Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Ruben de la Barrera este noul antrenor al echipei noastre!” O grupare de tradiţie l-a anunţat pe spaniol în funcţia de antrenor

”Ruben de la Barrera este noul antrenor al echipei noastre!” O grupare de tradiţie l-a anunţat pe spaniol în funcţia de antrenor

Fotbal

Comentarii

Ruben de la Barrera, fostul tehnician al Viitorului, este noul antrenor al formaţiei Albacete.

Tehnicianul în vârstă de 36 de ani va antrena în stagiunea viitoare Albacete, formaţie care a terminat pe ultimul loc în stagiunea trecută de Segunda Division şi a retrogradat astfel din liga a doua a fotbalului iberic: ”Ruben de la Barrera este noul antrenor al echipei noastre. A semnat pentru două sezoane cu opţiune pentru un al treilea” se arată într-un comunicat emis de club pe site-ul său oficial.

O mutare surprinzătoare, consideră presa spaniolă, care anunţa în urmă cu câteva săptămâni că De la Barrera este pe punctul de a semna cu UD Las Palmas, o echipă cu alte ambiţii pentru sezonul viitor şi care ţinteşte promovarea în La Liga. Discuţiile dintre Ruben de la Barrera şi Las Palmas nu s-au concretizat, astfel că fostul antrenor al Viitorului a bătut palma cu Albacete, o formaţie unde va trebui să înceapă o reconstrucţie serioasă.

”Vă mulţumesc pentru încredere. Sunt foarte încântat şi mă simt responsabilizat de provocarea pe care o vom înfrunta împreună” a declarat Ruben de la Barrera, cel care după despărţirea de Viitorul Constanţa a antrenat-o pe Deportivo la Coruna.  Gruparea ”Queso Mecanico” s-a înfiinţat acum 85 de ani şi este clubul unde a crescut unul dintre cei mai mari fotbalişti din istoria fotbalului iberic, Andres Iniesta.

De altfel, Iniesta este omul care a salvat clubul de la faliment, printr-o donaţie de aproximativ 1 milion de euro. Albacete  joacă pe Estadio Carlos Belmonte, unul dintre stadioanele cele mai cunoscute din Spania, în ciuda capacităţii sale destul de mici (aproximativ 20 de mii de locuri). Naţionala Spaniei nu a primit niciodată gol în meciurile disputate pe această arenă, ultima dată în 2013, contra Georgiei (scor 2-0).


În 1989, Benito Floro a reuşit să o promoveze pe Albacete consecutiv din liga a treia până la nivelul primei ligi, iar în primul sezon a terminat pe locul 7. El a ajuns ulterior la Real Madrid. 24 de sezoane a petrecut Albacete în liga a doua din Spania şi alte 29 în liga a treia. Ultima dată când a evoluat în prima ligă a fost în sezonul 2003-2004.

Afla mai multe despre: ruben de la barrera 

viewscnt
Articole similare