Experiențe împreună.
You are here:

Rudel Obreja, interviu din închisoare! De ce nu recunoaşte sentinţa şi cine crede că era de fapt ţinta principală în dosarul în care a fost condamnată şi Elena Udrea

Rudel Obreja, interviu din închisoare! De ce nu recunoaşte sentinţa şi cine crede că era de fapt ţinta principală în dosarul în care a fost condamnată şi Elena Udrea

Special

Condamnat în această vară la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul "Gala Bute", fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a vorbit într-un interviu pentru postul TV B1 precizând că nu recunioşte sentinţa şi lâsând să se înţeleagă că el a fost o victimă într-o luptă la nivel mult mai înalt.

Rudel Obreja susţine că principalele ţinte ale anchetatorilor au fost Elena Udrea şi fostul preşedinte al României, Traian Băsescu. Elena Udrea a fost condamnată şi ea în dosarul "Gala Bute" la 6 ani de închisoare cu executare fiind găsită vinovată pentru infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu.

Rudel Obreja a fost găsit vinovat de luare de mită şi evaziune fiscală.

Nu recunosc această sentinţă în sensul că ea e o nemernicie, însă mă supun legilor statului. Până la momentul la care vom reuşi să demonstrăm, alături de avocaţii mei, care este adevărul, mă supun regulilor. (...) Toată această poveste a fost pentru a o agăţa pe Elena Udrea. A fost singurul loc unde ar fi putut s-o agaţe cu ceva. Ei au mizat că vor scoate de la mine cine ştie ce lucruri. A fost o încercare disperată. (...) Mi-au venit din patru locuri diferite s-o dau pe Elena Udrea ca să scap. Le-am spus instanţelor. Mi-au cerut s-o dau pe Elena Udrea, să spun despre ea şi sunt liber. (...) Sunt luptele lor. Eu nu vreau s-o scot. Sunt luptele lor la nivel mare. Eu am devenit indezirabil pentru că nu am acceptat să colaborez.

Elena Udrea a fost miza politică internă cu ramificaţii la nivel extern. Ea a fost una din componentele principale ale unui nucleu de putere care a condus această ţară pentru mulţi ani. (...) A trebuit înlăturată - nu neapărat înlăturată cât anihilată, acaparată şi, prin intermediul ei, trebuia să se ajungă la Băsescu. Într-una din cele patru încercări de a smulge de la mine un denunţ mincinos împotriva Elenei Udrea a fost şi o situaţie când mi s-a cerut şi să vorbesc de Traian Băsescu. Eu nefiind un intim al oamenilor ăstora, dar probabil era bun la dosar. Vedeţi că ies dosare după zece ani, apropo de asta”
, a spus Rudel Obreja pentru B1 TV.

viewscnt
Articole similare

internet tv

5 euro/
luna

Vreau oferta