Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Rudi Voller a explicat pentru cât timp va fi selecţionerul Germaniei: ”Este o obligaţie”

Rudi Voller a explicat pentru cât timp va fi selecţionerul Germaniei: ”Este o obligaţie”
Comentarii

Numit selecţioner interimar al Germaniei în locul lui Hansi Flick, Rudi Völler a declarat că meciul cu Franţa, de marţi, de la Dortmund va fi "singurul" său meci, punând capăt discuţiilor privind o eventuală rămânere pe termen lung.

După umilinţa cu 4-1 în faţa Japoniei, Federaţia Germană de Fotbal a fost nevoită să se despartă de selecţionerul Hansi Flick, o premieră în lunga istorie a instituţiei.

  • Rudi Völler a fost numit în fruntea unui trio de antrenori, alături de Hannes Wolf şi Sandro Wagner.

Rudi Voller nu se gândeşte la un mandat complet

"Pentru mine, va fi un singur meci. Este o obligaţie, într-o astfel de situaţie, ca eu să ajut", a explicat Rudi Völler într-o conferinţă de presă luni, în ajunul amicalului cu francezii, campioni mondiali din 2018 şi vicecampioni mondiali din 2022.

"Este important să găsim un antrenor care să se implice cu sufletul şi inima în această funcţie. Obiectivul meu va fi întotdeauna, oricine ar fi el, să-l ajut în acelaşi mod în care am făcut-o cu Hansi Flick, dar cu rezultate mai bune", a adăugat Rudi Völler, director sportiv al DFB de la 1 februarie.

Pentru el, găsirea unui antrenor trebuie să se desfăşoare "relativ repede", având în vedere că următoarea reunire este programată peste trei săptămâni, cu un turneu în Statele Unite, care va începe la 9 octombrie, şi că Euro 2024 pe teren propriu începe peste puţin peste nouă luni, cu meciul de deschidere la Munchen, la 14 iunie 2024.

  • Selecţioner al Germaniei între 2000 şi 2004, Völler a dus Mannschaft în finala Cupei Mondiale din 2002, unde a pierdut cu 0-2 în faţa Braziliei.

Afla mai multe despre: rudi vollerhansi flickgermania 

viewscnt
Articole similare