Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Rugby-ul englez, pus pe HOLD din cauza coronavirusului. Plus 6 Nations... pe bani

Rugby-ul englez, pus pe HOLD din cauza coronavirusului. Plus 6 Nations... pe bani

Rugby

Comentarii

Efectele pandemiei de coronavirus încep să fie din ce în ce mai drastice. Federaţia Engleză de Rugby a hotărât să pună punct actualului sezon în toate diviziile, în afară de Premiership. În plus, salariile în Premiership vor fi tăiat cu 25% până pe 25 aprilie. Măsura va continua însă în cazul în care campionatul va fi oprit.

Prima liga valorică este în acest moment suspendată pentru 5 săptămâni. Decizia afectează inclusiv meciurile din Cupă şi din competiţiile adiacente. Noul algoritm de promovare/retrogradare va fi comunicat în cel mai scurt timp şi va avea ca obiectiv o evaluare corectă şi echilibrată a şanselor echipelor implicate. 
 
Anuntul vine la doar o zi după ce actualul sezon Nord-American de rugby, MLR, a fost ANULAT. Ultima decizie de acest fel a RFU a fost luată între 1940 şi 1946, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.
 
Efectele crizei financiare îşi pune serios amprenta şi asupra Turneului celor 6 Naţiuni. Guvernul Britanic a refuzat să pună competiţia în Categoria A a evenimentelor sportive, ceea ce ar fi permis platformelor "free-to-air" să o transmită. În acest fel, oferta Sky Sports de 300 de milioane pentru sezoanele 2022-2024 pare imbatabilă. Ar fi pentru prima oară în instoria competiţiei când Turneul celor 6 Naţiuni nu va mai putea fi urmarită la liber în ţările britanice.

Afla mai multe despre: rugby 

viewscnt
Articole similare