Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Rugbyiştii au ajuns acasă datorită poliţiei. Au mâncat pâine cu parizer fiind nedormiţi de 30 de ore

Rugbyiştii au ajuns acasă datorită poliţiei. Au mâncat pâine cu parizer fiind nedormiţi de 30 de ore

Rugby

Comentarii

Rugby-ul cere sacrificii. Veniţi ieri la Bucureşti pentru a susţine examenul final la cursul de Instructor Sportiv organizat de Academia Naţională de Rugby, cei cinci cursanţi din Gura Humorului, antrenori şi jucători: Răzvan şi Sergiu Beleca, Ionuţ şi Mihai Coca şi Lucian Preuţescu, nu au ajuns acasă nici după mai bine de 24 de ore.

Iarna grea care a cuprins Moldova în ultimele zile, cu ninsoare şi viscol, a dus la blocarea traficului pe E85, pe sensul Băcău-Roman, unde cei cinci au stat ore întregi în coloane întinse pe sute de kilometri.

Mai mult, nouă sectoare de drum naţional din zona Moldovei au fost închise din cauza ninsorii şi viscolului.

"Avem peste 30 de ore de când nu am dormit şi suntem plecaţi din Bucureşti de ieri, de la ora 14:00. Am rămas de la ora 18:00 blocaţi între Bacău şi Roman până la 5 dimineaţa. Spre norocul nostru, lângă noi a rămas blocată şi o maşină de poliţie şi deblocându-i pe ei, ne-au deblocat şi pe noi, am ajuns escortaţi la Bacău, am fost ca nişte VIP-uri. Am stat aproape 12 ore în câmp, dar am încercat să facem haz de necaz, fiind cinci băieţi în maşină am avut poveşti, a trebuit să ne împingem maşina, să îi ajutăm pe alţii, căzături prin zăpadă, uzi la picioare, am plecat de acasă în ţinută estivală, cu adidaşi, nu cu ghete. Aventuri cu alergatul după şapcă prin zăpadă, într-un final am ajuns la Roman, la cinci dimineaţa, am alimentat, ne-am făcut proviziide hrană şi apă şi am plecat la drum din nou. 

Am ajuns într-o localitate la ieşire din Roman unde am stat de la ora 6 dimineaţa până la ora 12. Acolo am cunoscut o comunitate de oameni, am fost la magazinul şi barul din sat, unde au fost niste poveşti interesante cu oamenii faini de acolo, am mâncat din portbagaj pâine cu parizer, a fost o aventură care ne-a încercat limitele." spune Lucian Preuţescu.

Lucian Preuţescu este profesor de sport şi jucător la CSM Bucovina Suceava, pentru care a şi marcat eseu în etapa inaugurală a Ligii Naţionale de Rugby, în meciul cu RC Gura Humorului.

 

Afla mai multe despre: ninsoare romania 

viewscnt
Articole similare