Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ruleta rusească! ”U” Cluj - Dinamo 1-1 (2-4 după penalty-uri). Gazdele au ratat în total 4 lovituri de la 11 metri

Ruleta rusească! ”U” Cluj - Dinamo 1-1 (2-4 după penalty-uri). Gazdele au ratat în total 4 lovituri de la 11 metri

Cupa României

Comentarii

Dinamo a reuşit să se califice în sferturile Cupei României după un meci care a ajuns până la loviturile de departajare. Clujenii au ratat nu mai puţin de 4 lovituri de la 11 metri, din 5 executate. ”U” Cluj, o echipă din liga a treia, a reuşit să se ridice însă la nivelul lui Dinamo.

Pentru Dinamo, Cupa este un obiectiv important. Cel puţin asta ar fi concluzia după primul ”11” trimis în teren de Vasile Miriuţă. Antrenorul lui Dinamo a făcut puţine schimbări în echipa de titulari, semn că dorea a doua victorie la rând, după cea cu CSM Poli Iaşi, din campionat. Iar o victorie ar mai fi liniştit apele în Ştefan cel Mare.

Însă adversarul n-a fost deloc accesibil. În ciuda faptului că joacă în Liga a 3-a, Universitatea Cluj are lot de prima ligă. Adrian Falub are la dispoziţie jucători cu multă experienţă în prima ligă, precum Albuţ, Abrudan, Cordoş, Onicaş, Giurgiu, Goga, Florescu sau Lemnaru.

U Cluj a început tare, împinsă de la spate şi de un public spectaculos. Goga a intrat în careu pe o fază de contraatac, a trecut şi de Brănescu, dar portarul lui Dinamo l-a agăţat în careu. Giurgiu şi-a asumat executarea loviturii de la 11 metri, a bătut slab şi a ratat. Dinamoviştii au scăpat, însă a fost un prim semn din partea adversarilor că nu e de glumă.



Totuşi, jucătorii lui Miriuţă au fost cei care au deschis scorul. S-a întâmplat în minutul 14, la prima ocazie a lui Dinamo. Corbu s-a desprins prea uşor de marcaj şi a finalizat cu succes o centrare venită de pe partea stângă. Clujenii şi-au văzut încrezători de joc şi a venit şi golul. Goga a egalat tot cu capul, în urma unei centrări perfecte de pe dreapta.

În repriza a doua, echilibrul a fost perfect. Cele două echipe au ratat câteva ocazii, dar n-au reuşit să înscrie. Florescu putea să deranjeze tabela cu un gol din ”foarfecă”, însă mingea s-a dus în plasa laterală. Egalitatea s-a menţinut şi în prelungiri şi s-a ajuns la 11 metri.

La penalty-uri, jucătorii lui U Cluj au fost total neinspiraţi. ”Şepcile roşii” au înscris un singur gol din 4 încercări. La acestea se adaugă şi penalty-ul ratat de Giurgiu în minutul 4 al meciului. Dinamoviştii au transformat 3 dintre loviturile de departajare şi au reuşit să se califice în sferturile Cupei României.


Echipele de start:

  • U Cluj: Albuţ - Takacs, Abrudan, Cordoş, Manu Victor - Onicaş, Giurgiu - Goga, Florescu, Ursu - Lemnaru
  • Dinamo: Brănescu - Nica, Nedelcearu, Maric, Corbu - Hanca, Anton, St. Filip - L. Gheorghe, Nemec, Salomao

Loviturile de la 11 metri:

0-0 Paul Anton ratează
0-0 Goga trage peste poartă
0-1 Steliano Filip înscrie
0-1 Florescu a tras în transversală
0-2 Rivaldinho înscrie
1-2 Ursu a înscris pentru U Cluj
1-3 Salomao marchează
1-3 Chiş a ratat şi el. Dinamo s-a calificat în sferturile Cupei României


Min. 120 Calificarea se decide la loviturile de departajare


Min. 112 Fază frumoasă făcută de Salomao. Jucătorul lui Dinamo a trecut de mai mulţi adversari, a intrat în careu, însă centrarea sa este deviată


Min. 106 A început repriza a doua de prelungiri


Min. 91 A început prima repriză de prelungiri


Min. 90+3. S-au terminat cele 90 de minute, se intră în prelungiri


Min. 88 Florescu a fost aproape să înscrie un super gol. A reluat din ”foarfecă”, însă mingea a fost deviată în corner


Min. 83 Nemec primeşte în careu, preia cu adversar lângă el, dar trage dezamăgitor


Min. 73 Steliano Filip a cerut lovitură de la 11 metri după ce a căzut în careu după un duel cu un adversar. Arbitrul a lăsat însă jocul să continue.


Min. 63 Ocazie pentru Dinamo. Rivaldinho iese bine dintr-un duel purtat pe linia porţi, încearcă o pasă pentru Nemec, la colţul scurt, slovacul este însă surprinsă şi trimite pe lângă


Min. 53 Hanca este avertizat pentru un motiv curios. Mijlocaşul lui Dinamo n-a aşteptat fluierul arbitrului şi a încercat să execute repede o lovitură liberă. Centralul meciului n-a fost însă de acord şi l-a avertizat


Min. 46. A început repriza a doua. Miriuţă l-a trimis pe teren pe Rivaldinho. A ieşit Liviu Gheorghe


Min. 45+1 S-a terminat prima parte. Scorul la pauză a rămas 1-1, dar clujenii puteau intra în avantaj dacă Giugiu nu rata lovitura de la 11 metri primită în minutul 4.


Min. 34 GOL U CLUJ! Goga a egalat cu o lovitură superbă de cap, după o centrare de pe partea dreaptă


Min. 18 Onicaş s-a accidentat şi a fost schimbat cu Greu


Min. 14 GOL DINAMO! Corbu a deschis scorul la prima ocazie a lui Dinamo. A fost o centrare în careu, Corbu s-a desprins uşor de marcaj şi a înscris cu o lovitură de cap


Min. 4 Penalty ratat de U Cluj. Goga scapă spre poartă, intră în careu, trece şi de Brănescu, dar este agăţat de portarul lui Dinamo. Giurgiu a bătut şi a ratat


Min. 1 Fluier de start. Sunt aproximativ 10.000 de suporteri la meci. Atmosfera este însă peste media Ligii 1


UPDATE 18:55 Iată primul 11 folosit de Dinamo în confruntarea cu U Cluj. Miriuţă îl trimite pe Steliano Filip în linia mediană şi începe meciul cu Laurenţiu Corbu şi Ion Gheorghe. De asemenea, Constantin Nica va fi în premieră titular după revenirea în Ştefan cel Mare.

Dinamo: Brănescu - Nica, Nedelcearu, Maric, Corbu - Hanca, Anton, St. Filip - L. Gheorghe, Nemec, Salomao
Rezerve: Penedo, Romera, Longher, Katsikas, Rivaldinho, Dudea, Şerban


UPDATE: Chiar dacă erau anunţaţi titulari, Nascimento, Mahlangu şi Bokila nu vor putea juca la Cluj! De asemenea, Miriuţă nu va conta pentru duelul cu ”Şepcile Roşii” nici pe Oliva şi Costache.

Universitatea Cluj este pe primul loc în liga a treia. O singură înfrângere au de la începutul acestei stagiuni, cea cu Unirea Tăşnad. În rest, aproape victorii pe linie, cu excepţia a două remize. Nu mai puţin de zece meciuri au câştigat elevii lui Adrian Falub. În 16-imile Cupei României, Clujul a trecut cu scorul de 2-1 de Ştiinţa Miroslava, formaţie din eşalonul secund. Giurgiu şi Lemac au înscris atunci pentru studenţi.

Dinamo are parte de problemele ei. După ce a trecut peste iureşul de pe banca tehnică, haita se agaţă cu disperare de un loc de play off. În tot acest timp tpare obligată să treacă de Universitatea Cluj în Cupa României pentru a avea parte de linişte. Dinamo e pe 7 momentan în Liga 1 şi s-a calificat în optimile cupei după un 0-1 sec împotriva celor de la Aerostar Bacău.

UNIVERSITATEA CLUJ - DINAMO, ECHIPELE PROBABILE

Universitatea Cluj(4-4-2): Albuţ - Abrudan, Chiş, Manu, Giurgiu - Goga, Onicaş, Ursu, Micaş - Hordouan, Lemnaru

Dinamo(4-4-2): Brănescu - Hanca, Nedelceau, Dudea, Filip - Corbu, Oliva, Anton, Salomao - Rivaldinho, Nemec

UNIVERSITATEA CLUJ - DINAMO, COTELE LA PARIURI

O eventuală victorie a celor de la Cluj ar putea aduce o mulţime de bani pentru cei care mizează pe 1 solist. Astfel, fiecare leu investit s-ar întoarce înmulţit de 9 ori. Şi o potenţială remiză ar însemna de asemenea bani mulţi, cota fiind de 5. Dinamo este favorită clară, fiind cotată cu 1.30.

Optimile Cupei României continuă şi joi cu următorul program:

Hermannstadt - Juventus Bucureşti, ora 14:00 - Telekom Sport 1
Chindia Târgovişte - Astra, ora 18:30 - Telekom Sport 1
ACS Poli Timişoara - FCSB, ora 21:30 - Telekom Sport 1

Începând din acest sezon, în Cupa României a fost introdusă a patra schimbare. Aceasta se realizează doar dacă meciul intră în prelungiri şi doar dacă trei schimbări se efectuează în timpul celor 90 de minute regulamentare.

Toate meciurile vor fi transmise de Telekom Sport, iar cele mai importante faze vor fi pe telekomsport.ro.

Afla mai multe despre: cupa romanieioptimisferturiuniversitatea clujdinamostiinta miroslavaliga a treia 

viewscnt
Articole similare