Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ruptura de ligamente, coşmarul fotbaliştilor I Florin Tănase se alătură unei liste lungi cu jucători care au stat cu lunile departe de gazon! Nicolae Dică a revenit după 4 luni, iar Florin Bratu după 16

Ruptura de ligamente, coşmarul fotbaliştilor I Florin Tănase se alătură unei liste lungi cu jucători care au stat cu lunile departe de gazon! Nicolae Dică a revenit după 4 luni, iar Florin Bratu după 16

Fotbal intern

Comentarii

Veştile pentru Florin Tănase nu sunt deloc bune. Surse medicale din cadrul lotului au dezvăluit că acesta are ruptură de ligamente după meciul cu CSU Craiova, iar că perioada în care va lipsi de pe teren este de minimum 6 luni!

În ultimii ani, Steaua a devenit o clinică unde jucătorii au suferit accidentări serioase, iar Florin Tănase continuă lista lungă a pacienţilor care au stat mult timp pe bară din cauza accidentărilor suferite.

"Decarul" stelist a sprintat 35 de metri, apoi s-a prăbuşit pe gazon şi s-a ţinut cu mâna de genunchiul stâng. Tănase a primit imediat îngrijiri medicale, însă nu a mai putut continua partida şi a fost înlocuit cu Dennis Man. Fotbalistul în vârstă de 21 de ani a primit un verdict crunt luni seară: va lipsi de pe teren în următoarele 6 luni, din cauza unei afecţiuni la ligamente. Accidentarea l-a scos şi din lotul naţional, acesta fiind înlocuit în lotul României Under 21 cu Mihai Căpăţână (FC Voluntari) pentru meciul cu Bulgaria, de marţi, 11 octombrie, în preliminariile Euro 2017.

La fel ca Florin Tănase şi Nicolae Dică sau Gabi Matei au suferit accidentări grave şi tot la ligamente, în perioada în care aceştia evoluau la Steaua. Nicolae Dică s-a accidentat atunci când avea 26 de ani şi este fotbalistul care a revenit cel mai rapid pe teren după operaţie suferită. Nu a mai dat acelaşi randament ca înainte de accidentare, reuşind să înscrie doar 9 goluri în doi ani şi jumătate.

În schimb, Gabi Matei, fundaşul dreapta a suferit o intervenţie chirurgicală în toamna lui 2011 la o clinică din Roma, dar medicii din Peninsulă nu i-au curăţat bine meniscul cu probleme, după ce-a suferit o ruptură de ligamente încrucişate. Deşi perioada de recuperare era estimată iniţial la 6 luni, Matei a intrat pe teren după 9 luni de pauză!

Lista jucătorilor care au suferit rupturi de ligamente este completată de Florin Bratu, Florin Costea, Ovidiu Dănănae sau Cătălin Munteanu, toţi ajungând pe masa de operaţie. Florin Bratu a fost cel mai ghinionist şi a stat 16 luni pe bară după ce medicii i-au greşit intervenţia chirugicală! După accidentare a revenit pe teren, dar a decis să se retragă pentru că nu mai reuşea să fie la nivelul la care jucase înainte de accidentare.

Florin Costea s-a accidentat în martie 2010 şi a trebuit să stea departe de gazon 8 luni! La un pas să prindă un transfer mare în străinătate, Costea nu a mai ajuns niciodată la evoluţiile pe care le avea înainte de a ajunge pe masa de operaţie.

Ovidiu Dănănae s-a accidentat în august 2009 având un ghinion teribil chiar la debutul său pentru echipa naţională. La un cotraatac al maghiarilor, Ovidiu a călcat strîmb, iar verdictul a fost crunt: ruptură de ligamente încrucişate. Medicii au anunţat un repaos de jumătate de an, dar revenirea a fost abia spre finalul campionatului respectiv.

Cătălin Munteanu, fotbalistul lui Dinamo şi-a rupt ligamentele încrucişate în aprilie 2013. Acesta s-a tratat la o clinică specializată din Turcia, dar a stat departe de gazon 6 luni. El a mai suferit o accidentare similară, dar la genunchiul stâng, pe vremea în care era legitimat la Atletico Madrid.

Şi alţi jucători români care au evoluat în străinătate au fost ghinionişti şi-au suferit rupturi de ligamente! Florin Gardoş, fundaşul lui Southampton s-a accidentat grav în amicalul cu Brighton, jucat pe 15 iulie cu porţile închise. Fundaşul lui Southampton şi-a rupt ligamentele şi a revenit pe teren în aprilie 2016, după 269 de pauză când a evoluat pentru echipa de tineret.

viewscnt
Articole similare