Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ruşii nu se lasă. Cum vor să participe la JO de la Pyeongchang

Ruşii nu se lasă. Cum vor să participe la JO de la Pyeongchang

Jocurile olimpice

Comentarii

Majoritatea sportivilor ruşi vrea să participe la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang, a declarat reprezentanta acestora în cadrul Comitetului Olimpic Rus (ROC).

"Am discutat cu toţi sportivii. Majoritatea vrea să participe la Jocurile Olimpice. Comisia susţine poziţia sportivilor care au decis sau vor decide să evolueze sub drapel neutru şi respectă poziţia celor care nu vor participa. Sportivii sunt pe deplin conştienţi că nu va exista drapel sau culori ruse, dar vor reprezenta Rusia indiferent ce va fi", a declarat scrimera Sofia Velikaya, preşedinte comisiei sportivilor.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a suspendat Rusia de la Jocurile Olimpice de iarnă la PyeongChang din 2018, dar unii sportivi ruşi vor putea evolua sub drapel neutru.

Unii sportivi ruşi vor putea evolua la probe individuale sau pe echipe sub numele "Sportiv Olimpic din Rusia (SOR)”. Aceştia vor concura cu un echipament pe care va fi înscris numele lor şi drapelul olimpic. La ceremonia de premiere va fi intonat imnul olimpic în loc de cel al Rusiei.

Condiţiile ca un sportiv rus să poată participa sunt extrem de stricte, iar toţi cei care vor dori să facă acest lucru vor fi testaţi în mai multe rânduri pentru dopaj.

Jocurile Olimpice de iarnă vor avea loc între 9 şi 25 februarie 2018.

Afla mai multe despre: jocurile olimpicerusiacoreea de sudcomitetul olimpicdopajinterzisisuspendare 

viewscnt
Articole similare