Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ryde a dezvăluit când revine Cristina Neagu. "O voi folosi. Trebuie să avem toate jucătoarele!"

Ryde a dezvăluit când revine Cristina Neagu. "O voi folosi. Trebuie să avem toate jucătoarele!"

Handbal

Comentarii

Cristina Neagu a fost convocată la naţională pentru primele meciuri din campania pentru Euro 2020. Prima partida va fi cu Ucraina, pe 25 septembrie, iar Ryde a explicat care e planul lui în ceea ce o priveşte pe Neagu.

Cristina Neagu se recuperează deja de peste opt luni după intervenţia chirurgicală din Belgia de la începutul lunii ianuarie. Se antrenează alături de colege, însă nu e la capacitate maximă. Peste aproximativ o lună ar putea ajunge să joace la potenţialul ei. Ryde a convocat-o pentru dubla cu Ucraina şi cu Insulele Feroe din debutul campaniei pentru Campionatul European din 2020 şi a dezvăluit că e 85% refăcută.

"O voi folosi la echipa naţională şi vom vedea cum vom juca împotriva Ucrainei. Trebuie să ne uităm şi la echipa naţională pentru că nu aveam atît de multe zile la dispoziţie şi în puţinele zile pe care le avem trebuie să o aducem aproape şi cred cu adevărat că Cristina Neague va juca în Japonia (n.r. la Campionatul Mondial) şi trebuie neapărat să avem toate jucătoarele", a declarat Tomas Ryde (selecţioner al României şi antrenor al lui CSM Bucureşti). 

La echipa de club, pentru care sâmbătă urmează derby-ul campionatului cu Vâlcea, încă Neagu nu va reintra.

"Ea face încălzirea cu ele, dar nu poate juca în meciuri. Să o integrăm nu va fi nicio problemă. Este vorba de nivelul practic al exerciţiilor. Acum ea se antrenează însă fără contact, săptămâna viitoare vom lucra cu contact în apărare .

Trebuie să începem cu nişte acţiuni de contact în atac şi acesta este momentul critic. În mod normal în NBA sau în NFL există o regulă: nimeni nu are voie să joace timp de zece luni după o ruptură de ligamente şi cred că există un motiv pentru asta. În acest moment ea este la 85% ca nivel de refacere", a mai declarat Ryde. 

Cu Neagu în lot, naţionala României se va reuni pe 22 septembrie. Pe 25 septembrie va juca împotriva Ucrainei, la Braşov şi pe 29 septembrie, în deplasare, cu Insulele Feroe. 

Afla mai multe despre: rydeneaguhandbal 

viewscnt
Articole similare