Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

S-a aflat numele celui care i-a plătit 450 de milioane de euro patronului lui AS Monaco pentru un tablou

S-a aflat numele celui care i-a plătit 450 de milioane de euro patronului lui AS Monaco pentru un tablou

Campionate

Comentarii

New York Times a aflat identitatea celui care şi-a permis să-i plătească 450 de milioane de euro lui Dmitry Rybolovlev pentru un tablou pictat de Leondardo Da Vinci. Este vorba despre un om de afaceri din Arabia Saudită, un apropiat al familiei regale.

În urmă cu aproximativ o lună, o casă de licitaţii reuşea să uimească întreaga lume. Un om de afaceri care a dorit să rămână anonim a plătit nu mai puţin de 450 de milioane de euro unui tablou scos la licitaţie de Dmitry Rybolovlev. Este vorba despre pictura ”Salvator Mundi”, semnată de Leonardo Da Vinci. Opera a devenit astfel cel mai scump tablou vândut vreo dată.

Jurnaliştii de la New York Times au făcut săpături şi au aflat numele celui care şi-a permis să plătească o asemenea sumă. Au descoperit astfel că acesta este Bader bin Abdullah bin Mohammed bin Farhan al-Saud, un principe saudită, care aparţine unei ramuri secundare a familiei regale din Arabia Saudită. Bader bin Abdullah are 30 de ani şi este unul dintre cei mai apropiaţi prieteni ai lui Mohammed Bin Salman, prinţul moştenitor din Arabia Saudită. Cei doi au făcut facultatea împreună şi au rămas în relaţii extrem de apropiate.

Potrivit repubblica.it, tabloul urmează să fie expus la muzeul Luvru din Abu Dhabi. Însă nu se ştie clar dacă va fi donat sau va fi expus temporar.

Afla mai multe despre: dmitry rybolovlevas monacosalvator mundi 

viewscnt
Articole similare