Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

S-a contrat cu Gigi Becali, a ratat transferul în Italia, iar acum riscă să-şi îngroape cariera . "Este de nerecunoscut. Dacă nu eşti calculat, ai de suferit"

S-a contrat cu Gigi Becali, a ratat transferul în Italia, iar acum riscă să-şi îngroape cariera . "Este de nerecunoscut. Dacă nu eşti calculat, ai de suferit"

Fotbal

Comentarii

În ultima perioadă de mercato, jucătorul francez al celor de la FC Botoşani, Hervin Ongenda a fost în centrul atenţiei după ce s-a răzvrătit împotriva moldovenilor după ce aceştia au refuzat o ofertă infimă din Italia, de la proaspăt retrogradata în Serie B, Chievo Verona.

Italienii au propus celor de la FC Botoşani o ofertă considerată "bătaie de joc" - 100.000 de euro pentru un jucător cotat la 700.000 de euro. Francezul nu a înţeles motivul pentru care a fost refuzată oferta din Italia, aşa că a început tărăboiul.  A ameninţat că nu se va mai prezenta la antrenamentele echipei, în încercarea de a-i îndupleca pe botoşăneni. N-a ţinut. A fost trimis la echipa secundă, iertat apoi de Marius Croitoru. În continuare, s-a simţit permanent irascibil, un butoi de pulbere, încă dezamăgit, la luni distanţă, pentru că nu a mai ajuns în Italia.
Marius Croitoru nu şi-a pierdut încrederea în Hervin Ongenda nici după acest episod, însă în ultimele 8 runde a fost doar o umbră a celui care îmbrăca tricoul cu numărul 10, la începutul acestui campionat, până să vină oferta de la Chievo Verona.
 
"Este de nerecunoscut acum faţă de ce a jucat în primele 5-6 etape. El a crezut, sau oamenii care îi gestionează interesele, au crezut că prin presiunile pe care le fac asupra noastră şi asupra lui, îi fac bine. Atâta rimp cât nu eşti un jucător matur, calculat, să îţi vezi interesul, ai de suferit. Dacă eu nu sunt mulţumit de ceea ce arată Ongenda, cei care l-au urmărit până acum nu cred că o să îl mai urmărească", a spus Marius Croitoru, înaintea partidei cu Poli Iaşi, din deplasare (dar care se dispută la Botoşani), din etapa a Xlll-a a Ligii l.

Hervin Ongenda l-a refuzat pe Gigi Becali

De-a lungul timpului, s-a vorbit în mai multe rânduri de trecerea lui Hervin Ongenda de la FC Botoşani la FCSB, acolo unde Gigi Becali dictează tonul şi muzica. Propus de către agentul său, Becali a declarat că nu are nevoie de Ongenda, însă surse din anturajul său susţineau contrariul. S-a creat un "război" al declaraţiilor de la distanţă, între impresarul jucătorului şi conducerea celor de la FC Botoşani de o parte, şi Gigi Becali pe cealaltă parte. Punctul culminant l-a surprins pe Ongenda fericit de faptul că nu ajunge la FCSB, sub lupa lui Gigi Becali

"Nu este problema mea, este finanţatorul FCSB şi vorbeşte pentru FCSB, nu pentru Botoşani. Dacă din punctul lui de vedere nu am loc, atunci este foarte bine. Eu joc fotbal pentru mine, nu pentru preşedinţi. Eu joc pentru mine, pentru club, pentru echipă. Oricum, nu vreau să merg la FCSB. Rămân la Botoşani", spunea Ongenda după partida directă de campionat din etapa a 3-a, încheiată cu 2-0 pentru FC Botoşani, în care francezul a şi reuşit să marcheze.

 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare