Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

S-a discutat despre vânzarea clubului Steaua? Ce spune comandantul clubului şi cum ar putea obţine dreptul de promovare în Liga 1

S-a discutat despre vânzarea clubului Steaua? Ce spune comandantul clubului şi cum ar putea obţine dreptul de promovare în Liga 1

Fotbal intern

Comentarii

Colonelul Mădălin Hîncu, comandantul Stelei, a lămurit eventuala vânzare a clubului. Oficialul clubului din Ghencea spune că nu s-a luat aşa ceva în discuţie. În plus, forma de organizare se schimbă doar cu acordul ministrului Apărării.

Steaua este favorită la promovarea în Liga a 2-a şi scopul ”roş-albaştrilor” este să ajungă în Liga 1. Însă aici apare o problemă de regulament. FRF nu permite promovarea echipelor de drept public şi s-a pus astfel în discuţie despre o eventuală vânzare a clubului către un om de afaceri potent.

Ce spune comandantul Stelei despre vânzarea clubului

Inveitat la Naţiunea Stelistă, comandantul Mădălin Hîncu a fost întrebat dacă este adevărat că s-a luat în discuţie vânzarea secţiei de fotbal a clubului Steaua, pentru a fi astfel schimbată forma de organizare. Oficialul Stelei a negat că s-a luat în calcul o astfel de variantă. În plus, spune că un astfel de proces ar fi extrem de complicat:

”Nu s-a pus problema şi nu se pune problema ca cineva să vândă clubul Steaua [...] Orice modificare la forma actuală de organizare se face numai prin ordin de ministru al Apărării Naţionale. Orice modificare trebuie făcută doar cu aproabarea ministrului Apărării Naţionale”, a declarat Mădălin Hîncu pentru Naţiunea Stelistă.

Zvonurile despre vânzarea Stelei către fraţii Pavăl, infirmate

În ultima perioadă au apărut zvonuri potrivit cărora fraţii Pavăl, care sunt printre cei mai bogaţi oameni de afaceri din România, ar fi interesaţi să preia Steaua. Zvonurile au devenit şi mai intense după ce Adrian şi Dragoş Pavăl au deschis cel mai mare magazin Dedeman din Bucureşti chiar lângă noul stadion Steaua. Un alt zvon susţinea că Mihai Rotaru - acţionarul majoritar al Craiovei - ar fi interesat să investească la Steaua.

Însă Mădălin Hîncu spune că în niciun moment nu s-a luat în considerare vânzarea clubului Steaua. Comandantul clubului susţine că echipa se va dezvolta în continuare sub forma de organizare care există acum. Adică sub tutela MApN.

Cum încearcă Steaua să obţină dreptul de promovare în Liga 1

În acest moment, regulamentul FRF interzice cluburilor de drept public să promoveze în Liga 1. În plus, pentru a putea promova în prima ligă, o echipă trebuie să-şi schimbe forma de organizare cu cel puţin un an înainte de a-şi asigura acest drept. Cum vânzarea clubului Steaua către un om de afaceri nu este luată în calcul, Mădălin Hîncu spune că va încerca să obţină dreptul de promovare prin schimbarea Legii Sportului.

Comandantul Stelei susţine că a transmis tuturor secţiilor din cadrul clubului să vină până în februarie 2021 cu propuneri pentru schimbarea Legii Sportului. În aceste propuneri va fi prinsă şi cea care să-i ofere Stelei dreptul să promoveze în Liga 1, fără a fi nevoie de schimbarea formei de organizare.

”Îmi doresc să jucăm pe stadionul mare, îmi doresc să avem 10.000 de oameni în spate şi sunt convins că vor veni ei la noi să schimbăm legea”, a completat Mădălin Hîncu.
 

Afla mai multe despre: steaua 

viewscnt
Articole similare