Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

S-a înfiinţat naţionala U20! România este prima ţară din Europa de Est care are o astfel de echipă reprezentativă

S-a înfiinţat naţionala U20! România este prima ţară din Europa de Est care are o astfel de echipă reprezentativă

FRF

Comentarii

Răzvan Burleanu a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că România va avea şi o selecţionată U20.

 

Declaraţiile lui Burleanu despre echipa naţională a României U20

La conferinţa de presă despre deciziile comitetului FRF din 30 de noiembrie, Răzvan Burleanu a vorbit despre România U20. Preşedintele Federaţei Române de Fotbal a anunţat că se va înfiinţa echipa naţională a României U20, fiind prima echipă de acest gen din Europa de Est. Această naţională va fi destinată generaţiilor de jucători născute în 2002 şi 2003. U20 va fi creată datorită numărului mare de fotbalişti tineri foarte buni, care deja joacă constant la echipe în ligile profesioniste din România.

“Naționala U20 destinată generațiilor 2002 și 2003 își propune să ofere continuitate jucătorilor tineri, după încheierea junioratului.”, a spus Răzvan Burleanu.

“Avem un număr foarte mare de jucători de perspectivă pe care îi regăsim la nivelul Ligii 1, dar și în celelalte eșaloane.”

“La nivelul ligii a doua avem 50 de jucători care se înscriu în targetul acestei naționale U20. Practic, acum, avem aproape 300 de jucători care vor reprezenta o bază de selecție pentru naționala U20.”

Răzvan Burleanu a vorbit şi despre faptul că această iniţiativă face parte dintr-un proiect european, în care sunt implicate şi alte federaţii mari de fotbal.

“Ne așteptăm să fie un an financiar dificil, dar credem că trebuie să folosim această fereastră de oportunitate pentru a da o șansă acestor jucători tineri. În plus, intrăm în cercul naționalelor mari din Europa care au o astfel de națională. România este prima țară din Est care are o astfel de echipă U20.” a mai spus Burleanu.

El a precizat că deocamdată, viitoarea naţională U20 nu are un selecţioner, dar că în foarte scurt timp se va alege unul.

sssss

Afla mai multe despre: razvan burleanu frf romania u20 

viewscnt
Articole similare