Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

S-a întors în "Bănie" ca erou, însă a "sfârşit" într-un cor de huiduieli şi înjurături. Situaţia ingrată în care a ajuns atacantul

S-a întors în "Bănie" ca erou, însă a "sfârşit" într-un cor de huiduieli şi înjurături. Situaţia ingrată în care a ajuns atacantulgalerie foto

Fotbal

Comentarii

În vara lui 2014, Universitatea Craiova spera că a dat lovitura cu achiziţionarea unui tânăr atacant de origine africană, din Portugalia, de la Maritimo Funchal. Avea doar 21 de de ani, apucase să debuteze la naţionala de seniori a ţării sale şi marcase un gol în campionatul Portugaliei. Timpul avea să dovedească că nu avea să fie aşa. Nuno Rocha nu s-a ridicat niciodată la nivelul aşteptărilor.

  • S-a întors în "Bănie" ca erou, însă a "sfârşit" într-un cor de huiduieli şi înjurături. Situaţia ingrată în care a ajuns atacantul

Nuno Rocha, internaţional al Insulelor Capului Verde, evolua în Campionatului Portugaliei, la Martimo Funchal, iar în vara anului 2014 a decis că poate şi că merită mai mult. Marcase un gol în campionatul Portugaliei, debutase pentru naţionala Capului Verde, însă dorea să evolueze şi în competiţiile europene.  A venit oferta celor de la Craiova, iar perspectivele părea măreţe. Craiova nu se lupta cu granzii Porto, Sporting, Benfica sau Braga în campionat. Plus că avea referinţe bune de la Varela, conaţionalul său care evoluase fantastic în România, la Vaslui şi FCSB, aşa că nu a stat prea mult timp pe gânduri şi a semnat.

Evoluţiile lui Nuno Rocha în tricoul Craiovei au fost bune, spre foarte bune, iar în trei trei sezoane a adunat cifre frumoase pentru un mijlocaş ofensiv. Obişnuia să evolueze în spatele vârfului clasic, de unde apărea înşelătător la combinaţie şi finalizare: 97 de meciuri în toate competiţiile, 23 de goluri şi 13 pase de gol. Era considerat un jucător muncitor, iar fanii îl apreciau pentru devotamentul său. Numai că relaţia dintre jucător şi club s-a întors la 180 de grade. Nu a acceptat să semneze prelungirea înţelegerii cu oltenii şi, după mai multe scandaluri cu conducerea, a fost îndepărtat de la club.

Rămas liber de contract, Nuno Rocha a plecat să evolueze în prima ligă din Rusia, la Tosno. Fotbalistul african a realizat contraperformanţa de a NU MARCA vreun gol pentru Tosno, în 30 de meciuri (27 în Campionatul Rusiei şi 3 în Cupa Rusiei). Cum era de aşteptat, ruşii şi-au pierdut rapid încrederea în jucător, aşa că i-au reziliat înţelegerea. În acel an, Tosno a retrogradat în liga secundă din Rusia.

  • S-a întors în "Bănie" ca erou, însă a "sfârşit" într-un cor de huiduieli şi înjurături. Situaţia ingrată în care a ajuns Nuno Rocha

La finele lunii august 2018, oltenii făceau anunţul: "Nuno Rocha s-a întors!". După experienţa din Rusia, africanul se întorcea în Bănie, locul unde cunoscuse cea mai înfloritoarea perioadă a carierei sale. Problema era că, Nuno Rocha din 2018 nu mai era cel din 2014. Iar evoluţiile sale au fost dovada acestui fapt. 

După 18 meciuri bifate, cu evoluţiile slabe spre foarte slabe, în care reuşiseră să marcheze doar două goluri, "butoiul cu pulbere" a explodat! Se întâmpla într-un meci cu Astra Giurgiu, pe care oltenii îl pierdeau acasă, scor 1-2, în ultima etapă din sezonul regulat. Atunci, fanii formaţiei din Bănie şi-au apostrofat jucătorii, iar ţinta lor principală a fost Nuno Rocha. Pe lângă faptul că evoluţiile sale erau modeste, Rocha era şi genul de fotbalist orgolios, cu personalitate, care nu se jena să gesticuleze şi să-şi certe fanii de câte ori avea ocazia. Doar că fanii olteni uită greu astfel de episoade. Din acel moment, Nuno Rocha a mai bifat doar 17 minute în tricoul "Universităţii", într-un meci din play-off cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Se întâmpla pe 15 martie 2019.

După cele 17 minute contra lui Sepsi, Nuno Rocha a mai bifat alte 35 de minute pentru Insulele Capului Verde, într-un meci cu Lesotho, pe 24 martie, şi STOP JOC. Jucătorul  şi-a petrecut următoarele trei luni la echipa secundă a oltenilor, iar în iulie şi-a reziliat contractul cu Craiova. 

  • Nu şi-a găsit echipă în vara lui 2019, nici în iarna lui 2020, iar cariera sa a intrat într-un adânc con de umbră. Experienţa de la Universitatea Craiova pare să fie ultimul său contact cu fotbalul profesionist, pentru un jucător de doar 27 de ani, cu 26 de meciuri internaţionale şi 3 goluri, cotat la 600.000 de euro.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare