Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

S-a realizat profesional, însă nu a uitat de unde a plecat. Un fost jucător în Liga 1, speaker motivaţional pentru tânăra generaţie: "Dacă visezi un lucru, te ridici şi lupţi pentru împlinirea lui"

S-a realizat profesional, însă nu a uitat de unde a plecat. Un fost jucător în Liga 1, speaker motivaţional pentru tânăra generaţie: "Dacă visezi un lucru, te ridici şi lupţi pentru împlinirea lui"

Fotbal

Comentarii

Fotbalistul camerunez Michael Ngadeu-Ngadjui este unul dintre cei mai valoroşi jucători străini care au trecut vreodată prin campionatul României. Nu a avea să joace foarte mult, fiindcă a trecut rapid la "nivelul următor."

În vara anului 2014, FC Botoşani reuşea să aducă un fundaş central camerunez de 24 de ani, care încă nu luase contactul cu fotbalul profesionist. Evoluase la Canon Yaounde în ţara natală, şi în ligiile inferioare ale Germaniei, la Kirchhorder, Sandhausen ll şi Nurnberg ll (Germania)

A sosit la Botoşani şi nu a pierdut prea mult timpul prin Moldova. A devenit titular indiscutabil, fiind considerat unul dintre cei mai buni fundaşi din România. FCSB l-a dorit, însă FC Botoşani l-a vândut la Slavia Praga, contra sumei de 500.000 de euro, plus 20% dintr-un eventual transfer.

  • Odată cu transferul în Cehia, a venit şi convocarea la echipa naţională a Camerunului, pentru care a adunat, până în prezent, 20 de selecţii.

După trei sezoane la Slavia Praga, perseverenţa şi ambiţia l-au dus pe Ngadeu la un pas de Premier League. Fulham l-a dorit cu insistenţă, însă mutarea a picat în ultimul moment. Oferta era de 4.5 milioane de euro. Nicio tragedie pentru Ngadeu şi Slavia Praga, care a acceptat, în cele din urmă, aceeaşi sumă din partea formaţiei belgiene KAA Gent. Transferul s-a realizat vara trecută, iar fundaşul ajuns la 29 de ani se simte pe împlinit profesional, aşa cum a visat dintotdeauna. FC Botoşani a mai obţinut din această mutare alţi 900.000 de euro.

Într-o postare pe Instagram, Ngadeu încearcă să-i motiveze pe tinerii jucători africani şi să nu renunţe nicio clipă la ceea ce îşi doresc de la viaţă. Dar pentru a-şi atinge ţelurile, trebuie să muncească foarte mult şi să facă sacrificii. Ngadeu recunoaşte că, peste tot pe unde a jucat, a învăţat limba pentru a se adapta şi a avea randamentul şi succesul dorit şi aşteptat de toată lumea.

"Acesta este un mesaj pe care vreau să-l transmi tuturor tinerilor africani. Dacă visezi un lucru, trebuie să te ridici şi să lupţi pentru realizarea acelui vis. Trebuie să munceşti pentru asta. Mulţi tineri africani nu mai visează. Totul pare prea uşor, cred că li se cuvine să primească totul de-a gata. Toţi cei care mă cunosc ştiu că a trebuit să muncesc foarte mult pentru a ajunge unde sunt acum.

Când am ajuns în Germania, tânăr fiind, nu aveam nimic. A trebuit să lupt din greu pentru a realiza ce. Nu exista o altă cale. Cel mai greu este să ne decidem să acţionăm. Simţiţi-vă liberi să faceţi acest apel către tineri, să nu renunţe niciodată. Credeţi în ceea ce vă doriţi.

Vor exista întotdeauna oameni care vor să vă împiedice să ajungeţi acolo unde vă doriţi. Oameni care vor să vă descurajeze. Am avut multe experienţe: <<Nu, nu poţi face asta>>, <<Nu, nu este posibil>>, <<Nu, asta e prea dificil pentrutine>>. Dar nu am ascultat niciodată aceste mesaje. Mi-am ascultat doar inima şi am obţinut tot ce îmi doream. Dar trebuie să reţineţi - în toate ţările în care am jucat fotbal am învăţat limba. Acum vorbesc franceză, engleză şi germană, dar am învăţat şi româna cât timp am evoluat acolo", a declarat Ngadeu, în postarea sa de pe Instagram.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare