Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

S-a retras Robinson Zapata! Fostul idol al roş-albaştrilor a renunţat la cariera de jucător profesionist

S-a retras Robinson Zapata! Fostul idol al roş-albaştrilor a renunţat la cariera de jucător profesionistgalerie foto

Fotbal

Comentarii

Ţi-l aminteşti pe charismaticul Robinson Zapata? Fostul portar al roş-albaştrilor şi-a anunţat retragerea din activitatea de fotbalist profesionist.

La vârsta de 42 de ani, Robinson Zapata a apărat poarta echipei Jaguares de Cordoba în 2020. După ce a evoluat la 14 cluburi, fostul portar din Ghencea a decis să spună adio carierei de fotbalist profesionist.

”Privesc cu mândrie înapoi şi sunt fericit pentru ceea ce am realizat în cariera mea. Adevăratul motiv pentru care scriu acest mesaj este pentru că vreau să le mulţumesc, pur şi simplu, tuturor acelor oameni care au făcut parte din începuturile călătoriei mele. Vreau să-i mulţumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a dat acest har şi m-a ghidat pe această cale” a mărturisit portarul columbian.

În Columbia, „Rufay” a evoluat pentru America de Cali, Real Cartagena, Cucuta, Pereira, Aguilas Doradas, Millonarios şi Santa Fe. În afara graniţelor ţării sale natale, fostul goalkeeper a îmbrăcat tricoul unor echipe consacrate precum Independiente, Galatasaray, Rosario Central, Belgrano, La Serena şi Steaua Bucureşti.

Un milion de euro a plătit Steaua în 2007 pentru transferul lui Zapata de la Cucuta Deportivo, iar în cei patru ani petrecuţi în Ghencea fost unul dintre cei mai apreciaţi fotbalişti de către fanii roş-albaştrilor.

  • 85 de meciuri a apărat Zapata în România, la Steaua
  • 4 selecţii a adunat columbianul la prima reprezentativă a ţării sale
  • 10 meciuri a fost titular în poarta lui Galatasaray
  • A obţinut un loc trei alături de naţionala Columbiei la Copa America

Afla mai multe despre: robinson zapata 

viewscnt
Articole similare