Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

S-a scris istorie în Italia! Cel mai tânăr jucător din istoria Serie A a debutat pentru AC Milan şi a fost ovaţionat de un San Siro arhiplin | VIDEO

S-a scris istorie în Italia! Cel mai tânăr jucător din istoria Serie A a debutat pentru AC Milan şi a fost ovaţionat de un San Siro arhiplin | VIDEO

Serie A

Comentarii

Francesco Camarda este cel mai tânăr jucător din istoria primei ligi din Italia. În vârstă de doar 15 ani, tânărul atacant italian a fost introdus de Stefano Pioli în minutul 83 al meciului dintre AC Milan şi Fiorentina, câştigat de rossoneri cu 1-0.

Născut pe 10 martie 2008, Camarda a profitat de accidentările lui Noah Okafor şi Rafael Leao, şi a fost convocat de Stefano Pioli pentru meciul cu Fiorentina din etapa a 13-a din Serie A. Camarda l-a înlocuit pe mult mai experimentatul Luka Jovic în minutul 83, la 1-0 pentru Milan, şi a fost aplaudaat de cei peste 70.000 de specatori prezenţi pe San Siro.

Puştiul a fost vizibil emoţionat şi nu a avut nicio realizare importantă, însă cu siguranţă nu va uita niciodată ziua în care a scris istorie în tricoul echipei sale favorite. Deşi este puţin probabil ca Francesco să fie o soluţie pentru atacul lui Milan în sezonul actual, cifrele sale de la juniori sunt de-a dreptul impresionante. 

Cine este Francesco Camarda?

Francesco Camarda este cu o adevărată ”maşinărie” de goluri. A intrat în prim-planul presei internaţionale când i-au fost numărate meciurile şi golurile de la grupele de juniori ale celor de la AC Milan: 89 de jocuri - 485 de goluri. O medie de peste 5 goluri pe partidă.
 
Obligaţi de situaţie, antrenorii celor de la AC Milan l-au promovat pe Francesco Camarda la echipa de Primavera, acolo unde se duelează cu adversari de 18-19 ani. Nicio problemă pentru senzaţionalul atacant - marchează şi la Primavera. Nu este golgheter, însă are un progres remarcabil.

La naţionalele de juniori U15, U16 şi U17 ale Italiei, Francesco Camarda se distrează. A adunat 22 de meciuri şi 13 goluri. Cel mai probabil, va face pasul către Italia U19 cât de curând. Francesco Camarda măsoară 1.84 metri, la doar 15 ani şi se anunţă unul dintre cei mai importanţi atacanţi italieni ai ultimilor 20 de ani.

  • Francesco are 15 ani şi 260 de zile, şi a bătut recordul deţinut de către Wisdon Amey, jucătorul celor de la Bologna, care a debutat în Serie A în 2021, la doar 15 ani şi 274 de zile.

Afla mai multe despre: ac milanfiorentinacamarda 

viewscnt
Articole similare