Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Să le spună cineva tricolorilor că dacă luau golul trei nu afecta golaverajul. Editorial de Emanoil Ursache

Să le spună cineva tricolorilor că dacă luau golul trei nu afecta golaverajul. Editorial de Emanoil Ursache

EURO

Comentarii

Nu înfrângerea României este dezamăgitoare. Nici scorul nu este dezastruos. Ce nu pot să înţeleg este unde a dispărut atitudinea pe care au arătat-o tricolorii în meciul cu Irlanda de Nord şi, mai ales, cu Austria.

Speranţele tuturor pentru o calificare la EURO 2020 au venit tocmai pe fondul schimbării de mentalitate pe care a adus-o Mirel Rădoi. Tânărul selecţioner chiar părea să fi transmis gândirea de la U21 la naţionala mare. Este clar că în meciul cu Islanda tricolorii au uitat complet să joace fotbal. Problema reală este că şi-au pierdut şi spiritul de luptă pe care orice echipă l-ar fi avut într-o situaţie similară cu cea a României.

După ce Dumnezeu ne-a pus mâinile în cap printr-un penalty venit contrar cursului jocului, ai noştri mi-au dat senzaţia că le-a fost frică să atace de parcă un gol încasat ar fi contat la golaveraj sau de parcă ar mai fi existat un meci retur. Pot înţelege de ce nu s-au avântat nebuneşte fix după ce au dat gol, în minutul 63. Dacă ar fi încasat imediat, pe fondul unui entuziasm naiv, golul al treilea, totul ar fi fost de prisos.  Dar să nu te arunci după minutul 80, când nu mai ai absolut nimic de pierdut, mi se pare complet de neînţeles.

Rămân cu un gust amar după acest meci şi am convingerea că nu sunt singurul care împărtăşeşte acest sentiment. România nu a meritat să joace finala barajului de calificare pentru EURO 2020. Şi nu doar din cauza lipsei totale a calităţii tehnice a jucătorilor români în faza ofensivă. Mingile date exasperant înapoi, când tricolorii nu mai aveau absolut nimic de pierdut, vor rămâne imaginea dezolantă, dar reprezentativă, a băieţilor lui Mirel Rădoi din meciul cu Islanda. Şi cel mai trist este că nordicii nu au arătat deloc ca o echipă imbatabilă. În final, neputinţa şi lipsa determinării au scris istoria unei noi dezamăgiri pentru suporterii naţionalei României.  

Afla mai multe despre: romanialiga natiunilorislandaaustrianorvegia 

viewscnt
Articole similare