Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Să nu exagerăm!" Victor Piţurcă îndeamnă la calm după performanţa naţionalei de tineret a României

"Să nu exagerăm!" Victor Piţurcă îndeamnă la calm după performanţa naţionalei de tineret a României

Echipa națională

Comentarii

Fostul selecţioner Victor Piţurcă i-a felicitat pe tricolorii U21 pentru prezenţa în semifinalele Euro 2019, dar a îndemnat la calm.

"Bine, acum nu cred că este cazul să analizăm neapărat. Din păcate, am pierdut. Trebuie felicitaţi absolut toţi cei care au participat la acest turneu final. Şi jucătorii, şi federaţia. Toţi au merite.

Eu cred că prima repriză ne-am ridicat la înălţimea valorii nemţilor. Am jucat mai bine decât nemţii şi s-a văzut pe tabelă. Nemţii au fost mai proaspeţi în repriza a doua, băieţii nu au mai putut reacţiona. Nici şansa nu a fost de partea noastră. Puteam să avem noroc şi astăzi, cum am avut cu Anglia. Dar asta este situaţia. Rezultatul este formidabil pentru fotbalul românesc, un fotbal sărac.

Această generaţie are jucători valoroşi, cu calitate. În grupă multe din meciuri au fost câştigate de sclipirile unor jucători, care au dat goluri exact când aveam nevoie.

Cuvântul de ordine este valoarea acestor jucători. Nici nu putem să exagerăm să spunem că sunt ieşiţi din comun ca valoare. Nu avem jucători de 30-40-50 de milioane, dar sunt jucători cu calitate foarte bună", a declarat Victor Piţurcă, la Telekom Sport.

România a fost învinsă, joi, la Bologna, cu scorul de 4-2 (1-2), de Germania, în semifinalele Campionatului European de tineret. Tinerii "tricolori" au condus la pauză, cu 2-1. Două lovituri libere în finalul meciului i-au calificat pe germani în finală.

Au marcat: Puşcaş '26 (p), '44 / Amiri '21, '90+4, Waldschmidt '51 (p), '90

Afla mai multe despre: piti 

viewscnt
Articole similare